Babiš prý ze zprávy OLAFu nebude mít radost. Kundra z Respektu má informace, Jindřich Šídlo si to domyslel

21.12.2017 20:21

Evropský úřad pro boj proti podvodům (OLAF) uzavřel vyšetřování kauzy farmy Čapí hnízdo z holdingu Agrofert. Agrofert spadá pod svěřenecký fond současného premiéra Andreje Babiše (ANO). Server časopisu Respekt tvrdí, že český předseda vlády nebude mít radost ze závěrů, k nimž evropský úřad došel.

Babiš prý ze zprávy OLAFu nebude mít radost. Kundra z Respektu má informace, Jindřich Šídlo si to domyslel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Andrej Babiš má zřejmě další problém. Nejenže drtivá většina odmítá podpořit nebo snad jen tolerovat jeho menšinovou vládu a že mu hrozí trestní stíhání ze strany českých orgánů. Třetí ránu mu zřejmě zasadí i Evropský úřad pro boj proti podvodům (OLAF), který údajně dospěl k závěru, že padesátimilionová dotace pro farmu Čapí hnízdo nebyla udělena v souladu s pravidly EU. Novinář časopisu Respekt Ondřej Kundra k tomu na sociální síti Facebook dodal, že není jasné jen to, k jak velkým pochybením při přidělování dotace farmě Čapí hnízdo došlo. Příslušné české orgány, které kauzu prověřují, dostanou informace od OLAF.

Předané informace mají zahrnovat také určitá doporučení. Ta dostanou jak vyšetřující orgány, tak ministerstvo financí jako nejvyšší úřad dohlížející na rozdělování evropských dotací v České republice.

Celý článek naleznete zde.

Jiným způsobem dospěl k závěru, že premiér Babiš má strach, komentátor Jindřich Šídlo. Ten to vyvodil z informace, že páteční jednání vlády má začít už v půl sedmé ráno. Tento nezvyklý čas podle něj věští průšvih ve vzduchu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…