Babiš řeší zlou krev: Ministryně Válková prý bojuje s náměstkyní Marvanovou, která možná odejde

29.05.2014 7:38

Šéf hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš bude muset vyřešit spor na Ministerstvu spravedlnosti. Helena Válková si s náměstkyní a advokátkou Hanou Marvanovou již nemůže přijít na jméno. To i přesto, že donedávna byly nerozlučné spojenkyně. Vztahy se však natolik zhoršily, že Marvanová nejspíš v příštích dnech ve funkci skončí.

Babiš řeší zlou krev: Ministryně Válková prý bojuje s náměstkyní Marvanovou, která možná odejde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně spravedlnosti Helena Válková

Podle Práva jsou vztahy ministryně s náměstkyní natolik mizerné, že spočívají pouze ve vzájemném dopisování a obviňování. Válkové prý vadí, že kvůli její statutární zástupkyni odcházejí zkušení legislativci. Marvanová měla zase výhrady k odvolání šéfa Vězeňské služby Petra Dohnala.

Válková je odhodlaná náměstkyni odvolat, aby Babišovi dokázala, že má ministerstvo pod kontrolou. Marvanová o svém odvolání dle Práva ale nic neví.

Neshody mezi Válkovou a Marvanovou včera veřejně přiznal také šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Ten také celou věc bude muset vyřešit. Sám ale zatím neví jak, obě ženy totiž nejsou členkami ANO. Babiš navíc netuší, na čí straně je pravda. Zároveň odmítl, že by kandidatura Marvanové do Senátu, o které se nyní spekuluje, byla způsobem, jak spory řešit. „Nemá to žádnou vazbu,“ uvedl Babiš.

Babišovy ženy

Že bude na kandidátce ANO co nejvíce žen, píší Hospodářské noviny. Jestli je totiž na české politické scéně vhodné místo pro ženy, je to právě ANO. „Nejde o náhodu. Andrej Babiš se nebojí dávat funkce ženám a možná na ně má i o trochu menší nároky,“ říká pro HN první místopředsedkyně hnutí Věra Jourová. Navíc dodává, že dnes jsou ženy starostky hlavně v menších obcích a dělají to prý velmi dobře.

Noviny dále píší, že se Babiš ženami obklopoval už jako majitel Agrofertu. A ačkoli to podle nynějšího sporu na resortu spravedlnosti příliš nevypadá, ženy se údajně k řešení konkrétních problémů staví věcněji a praktičtěji než většina mužů. Alespoň podle Radmily Kleslové, místostarostky Prahy 10. Ministryně pro místní rozvoj Jourová ale míní, že dost věcí ženy často řeší zákulisně. „Já osobně radši spolupracuji s muži,“ tvrdí.

reklama

autor: jno

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …