Babiš rozmáznul Sobotku o mnoho procent. Podívejte se

19.11.2014 16:27

Listopadový volební model společnosti STEM potvrzuje jednoznačný náskok hnutí ANO. Získalo by přes 30 procent, suverénně porazilo ČSSD a se současnými koaličními partnery získalo téměř tři čtvrtiny mandátů.

Babiš rozmáznul Sobotku o mnoho procent. Podívejte se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Hnutí ANO by ve volbách, konaných rok po těch skutečných, získalo 32 procent. Druhá ČSSD by jej následovala s rovnými 20 procenty.

Po tradičním veducím tandemu vládních stran by se na třetím místě umístili komunisté s 13,8 procenty. Na čtvrtém místě by TOP 09 přeskočila ODS, která by získala 7,1 procenta. TOP 09 by již bez Starostů, uváděných v průzkumu samostatně, v těsném závěsu získala 6,9 procenta. Lidovci by se šesti procenty sestavu „úspěšných“ uzavřeli.

Ze sněmovny by vypadlo hnutí Úsvit, kterému průzkum přisoudil pouhých 2,6 procenta. Ani jiné strany nedokázaly pětiprocentní hranici překročit. Nejlépe z nich na tom jsou Piráti, ale i oni si připsali jenom 4,1 procenta.

Současná koalice by si ve sněmovně s přehledem udržela většinu, získala by 144 mandátů. Oproti minulému měsíci si polepšilo hnutí ANO, ale též komunisté a ODS. Pohoršila si naopak ČSSD, také TOP 09 a lidovci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…