Babiš s Okamurou lidi baví, říká parlamentní matadorka. Ale za Kalouska bylo veseleji

25.04.2014 13:44

Politika už prý není tak zábavná jako dřív. Myslí si to Nora Fridrichová, která podotýká, že změna nastala s posledními volbami. Už není tolik vidět ani Miroslav Kalousek (TOP 09), ani Lubomír Zaorálek (ČSSD), kterému tak často padaly brýle. Dnes řeší problémy světa. V rozhovoru pro server Lidovky.cz řekla pár slov také k bulváru, který si ji už delší čas dobírá. Ona na to ale odmítá reagovat.

Babiš s Okamurou lidi baví, říká parlamentní matadorka. Ale za Kalouska bylo veseleji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Březnové zasedání poslanecké sněmovny

„Jak vlastně můžou politici na nepříjemnou novinářku? Prostě ji pomluví jako ženu. Novinář má jen svoji novinářskou čest. A co se o novinářích říká? Že berou peníze. A když je to žena, tak že před ní, eufemisticky řečeno, žádný chlap neuteče. A ono to opravdu funguje. Jsou to jedovaté sliny, které ze sebe nesmyjete. Nechci tvrdit, že je to nějaké spiknutí. Jen upozorňuju, že politickým novinářkám, které nějak vyčuhují, se to stane poměrně snadno,“ popisuje Fridrichová, jak to chodí.

Pro bulvár je zvlášť lákavé spojení žena a sex a i politická novinářka musí počítat s tím, že na ni někdy tato karta bude vytažena. Každá novinářka by proto měla být natolik velkorysá a přehlédnout to, zvlášť když jde o nesmyslná nařčení. Konkrétně Fridrichová zásadně odmítá otevírat své soukromí a řešit ho u soudu, a to i navzdory tomu, že si je jistá, že by případné soudní spory vyhrála.

Babiš není tak zkušený a Okamura lidi baví

Jako dlouholetá parlamentní zpravodajka si Fridrichová posteskla, že po posledních volbách není s politiky taková legrace, jako bývala dřív. Exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) už není tolik vidět a totéž platí o Lubomíru Zaorálkovi, který dnes řeší zahraniční problémy. Když řídil schůze sněmovny, bývalo to prý zajímavější. „A když nic neřekl, aspoň mu padaly brejle. My jsme spočítali, že mu za minutu spadly třicetkrát. Pro mě z té politiky teď zmizela legrace,“ posteskla si doslova novinářská matadorka.

Na druhé straně je pravda, že z Babiše občas „vypadávají“ zajímavé československé výrazy, také si tolik nedává pozor. Jak Babiš, tak Tomio Okamura zvedají sledovanost. „Prostě jejich expresivní způsob vyjadřování lidi baví,“ uzavírá Fridrichová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…