Babiš se chystá Fialovi migrační pakt osladit. „Budeme mluvit, budeme vysvětlovat.“

12.06.2023 15:00

MONITORING Všechno špatně. To pronesl ve vysílání CNN Prima News expremiér a lídr opozičního hnutí Andrej Babiš (ANO) ve vztahu vlády Petra Fialy (ODS) a inflace. Velmi jej však rozčílilo hlavně téma migrace. „Migranti se zmocní násilně lodě, ve Švédsku jsou no-go zóny, roste tam kriminalita, a tyhle lidi v Evropě odsouhlasí tuhle šílenost,“ sdělil k reformě migračních pravidel Babiš.

Babiš se chystá Fialovi migrační pakt osladit. „Budeme mluvit, budeme vysvětlovat.“
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: Andrej Babiš v debatě CNN Prima News

V průzkumu, který přinesla CNN Prima News, Babišovi důvěřuje 43 procent lidí, nedůvěru v něj má 40 procent. Jak je s výsledky průzkumu Babiš spokojen? „Já jsem spokojenej, od vstupu do politiky na mě je tady mediální masáž, takže ta čísla jsou potěšující pro mě. Mám radost z toho,“ poznamenal. 

„Naše vláda byla úspěšná, až přišel ten covid, který byl velice těžký pro nás. Tak tam si myslím, že to mělo i hlavní vliv na to, že jsme nakonec ty volby prohráli, i když to bylo pět proti jednomu,“ sdělil Babiš.

Anketa

Kterou hlavní českou TV skupinu sledujete nejvíc?

3%
35%
hlasovalo: 29717 lidí
Premiéru Petru Fialovi důvěřuje jenom 22 procent lidí. To je podpora, která odpovídá tomu, kterou měl Babiš na přelomu let 2020/2021. Dá se obecně z tohoto říct, že lidé nedůvěřují tomu, kdo je u vlády? „Já myslím, že po tom, co pan premiér předvádí, má strašně vysoké procento – a hlavně největší selhání je, že tu migrační dohodu, kterou já jsem odmítl v září 2020 – a pan Rakušan ji akceptoval – a pan premiér se neangažuje, tak ta skutečně ohrožuje naši bezpečnost. A my o tom budeme mluvit a vysvětlovat lidem, co se vlastně stalo, protože povinná solidarita neexistuje. To je další pozvánka pro ilegální migraci a pro pašeráky,“ zmínil Babiš.

Hnutí ANO na středu svolalo mimořádnou schůzi Sněmovny, právě k reformě migračních pravidel. „Doufám, že to Evropský parlament neodsouhlasí. Já jsem se ilegální migraci věnoval velice intenzivně, byl jsem ve Varšavě u Frontexu, byl jsem v Palermu na konci o Libyi, byl jsem v Římě, na Maltě. A nakonec se nám povedlo 29. června 2018 zarazit ty kvóty. Potom nás Evropská komise žalovala, i Maďarsko a Slovensko, myslím. Oni se nevzdali, tyhle promigrantské síly. To jsou stejné síly, které chtějí zničit Evropu tím Green Dealem. A já vůbec nechápu, proč to pan Rakušan odsouhlasil, když Polsko, to je dneska náš asi hlavní spojenec v Evropě, pro pana premiéra, a Maďarsko to odmítly. My jsme měli dostat obrovské peníze za to, že jsme přijali 516 tisíc uprchlíků. Stejně Polsko. 1,6 milionu. Nedostali jsme vůbec nic. Měli nám dát aspoň 35 milionu nebo 40. V Řecku vyhrál řecký premiér volby s tím, že postaví 200kilometrový plot. Stejný den ve Francii ten syrský migrant tam pobodá lidi. Migranti se zmocní násilně lodě, ve Švédsku jsou no-go zóny, roste tam kriminalita, a tyhle lidi v Evropě odsouhlasí tuhle šílenost. I samo Spolu má v programu, že máme bránit Evropu na vnější hranici. Takže je to skandální, je to neuvěřitelné, a my samozřejmě tohle téma budeme lidem vysvětlovat, protože co je to povinná solidarita? To je normálně... Řekli migrantům, jak Merkelová tehdy: Přijďte, my si vás tady rozdělíme. Neuvěřitelné selhání, neuvěřitelná zrada,“ dodal Babiš. 

Babiš se závěrem vyjádřil k tématu inflace. Meziročně je totiž za květen na úrovni 11 procent. „Inflaci nezvládla vláda. Vláda, kdyby zastropovala cenu elektřinu u výrobců na 1500 korunách, tak jsme měli nízkou inflaci. To neudělali. My jsme to udělali, v roce 2021, za nás byla inflace 5,3, oni to dohnali až na 19. Teď to klesá, samozřejmě, protože ceny energií jsou nízko. Takže: Nechali to vyhnít, ČNB, Rusnok, taky selhal, zničil hypoteční trh, takže všechno špatně,“ shrnul tuto otázku Babiš. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nikdo nemá právo nařizovat suverénnímu státu,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNávštěvník99 , 12.06.2023 15:49:20
kdo smí na jeho území žít a kdo ne. Něco podobného měl v úmyslu fašismus a Hitler. Ten určil pro náš národ Sibiř. Dnes Hitlera nahradila EU: K tomu okupace naší země US army. Co zbude z naší země? Pětikoalice patří za mříže za zradu naší země. Nikdo jim nedal k takovým krokům mandát. Prolhaní pokrytci měli říci před volbami, jaký mají skutečný program, nikoliv lhát, aby získali koryta a pak drancovat zemi. Tyto podvody by měly být trestné. Posadit je do žaláře a zabavit majetek.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…