Babiš si odplivl: Na Haška nemám žaludek. Měl by odejít z politiky

01.11.2013 7:33

Andrej Babiš v čele hnutí ANO pomalu přichází na to, že bude pravděpodobně muset rovnou do vlády, aby se ji vůbec podařilo sestavit. Spolupráci s prvním místopředsedou ČSSD Michalem Haškem ale zcela vyloučil, na lháře prý nemá žaludek. Řekl to v rozhovoru pro Právo.

Babiš si odplivl: Na Haška nemám žaludek. Měl by odejít z politiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Andrej Babiš si myslel, že zodpovědnost za vládu by ANO mělo převzít až tehdy, pokud by někdy vyhrálo volby. „Věřil jsem, že uspějeme, ale neuvědomil jsem si, že naši voliči asi nechtějí čekat čtyři roky,“ řekl Právu.

Šéf ANO v novinách přiznal, že by byl připraven se na vládní koalici podílet. Než však dojde na jakékoliv debaty, nejdříve si musí sociální demokracie vyřešit spory uvnitř strany, míní Babiš. „Z ČSSD považuji pana Sobotku za slušného člověka, i když z minulosti má také nějaké kontroverze. Ale v porovnání s Haškem je jeho pověst o mnoho lepší,“ uvedl.

„Nemám dost silný žaludek jednat s lidmi, kteří jeli do Lán a lhali veřejnosti. Kdyby se to v životě stalo mně, tak odejdu z politického života a už se občanům ČR neukážu na očích. Takovou ostudu bych ani nemohl přežít,“ dodal lídr ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…