Babiš spustil opět těžkou palbu: Ani jednoho uprchlíka! Přestal jsem věřit v úspěšnou integraci, v multikulturalismus

03.08.2016 17:38

Sankcí se nebojím, kvóty je třeba odmítnout a musíme přestat poslouchat diktát EU, tvrdí ministr financí Andrej Babiš ve svém komentáři pro Expres.cz. Na uprchlíky názor nijak nezměnil, vždy zastával uzavření schengenského prostoru a jako populista se opravdu necítí.

Babiš spustil opět těžkou palbu: Ani jednoho uprchlíka! Přestal jsem věřit v úspěšnou integraci, v multikulturalismus
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Vicepremiér Andrej Babiš na besedě s občany v Moravskoslezském kraji

Jedním z největších varovných znamení uprchlické krize jsou podle Babiše státy, které se o integraci pokoušely, avšak selhaly „a jediným výsledkem je pouze teror“.

V komentáři se ohradil vůči kritikům, kteří tvrdí, že změnil názor. Nic takového. Proti kvótám byl vždy, a jeho tvrzení o možnosti zaměstnávání uprchlíků v tom není v žádném rozporu. „Od začátku uprchlické krize jsem odmítal vnucené kvóty a veřejně jsem požadoval uzavření vnější schengenské hranice,“ napsal Babiš.

„Jasně jsem upozorňoval na anomálii, která spočívá tom, že do schengenského prostoru patří i zcela izolované Řecko, které absolutně nezvládá kontrolovat hranici,“ připomněl a dodal, že již dříve pochyboval o funkčnosti agentury Frontex a tvrdil, že je třeba vzít si příklad z australské azylové politiky.

Navrhoval i zapojení NATO, k čemuž posléze došlo, zdaleka ne však v potřebném rozsahu. Jednotky NATO totiž pouze monitorují uprchlické čluny a nebojují proti pašerákům.

„Ale poté, co se v této době děje v Evropě, jasně říkám, že v České republice nechci ani jediného uprchlíka, a to ani dočasně. Nebo snad někomu přijde normální, že v Evropě neúspěšní žadatelé o azyl a imigranti brutálně zavraždí starého kněze nebo těhotnou ženu?“ napsal ministr financí.

Následně poznamenal, že již nemá význam EU kvůli jejímu rozhodnutí žalovat, stačí prostě jen jej odmítnout. „Otázkou samozřejmě zůstává, co udělal náš ministr vnitra, aby zabránil tomu, že naší zemi byly kvóty vnuceny?“ rýpl si do Milana Chovance a začal vysvětlovat, že ho jeho koaliční partneři vidí jako populistu, který už rozjel předvolební kampaň.

To je samozřejmě holý nesmysl, protože Babiše zajímají pouze finance a stejně tak i finanční stránka vztahu mezi EU a Českem. A ty se mu daří vylepšovat, protože po nich jde dravě a tvrdě a stejně tak bychom měli postupovat i v případě odmítání kvót.

„Přestal jsem věřit v úspěšnou integraci, v multikulturalismus. Podívejte se, do jaké situace se dostávají země, které mají s přistěhovalci z jiných kontinentů mnohaleté zkušenosti,“ poznamenal s tím, že je třeba projednat jakékoliv přijímání uprchlíků a to rovnou na mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny.

Kvóty je totiž bezpodmínečně nutné odmítnout, abychom předešli stejné situaci, jako je teď ve Francii či v Německu. „Podle mě je primární povinností každého politika nejprve reagovat na potřeby a obavy občanů své země, postarat se o jejich bezpečnost. A to i přesto, že to je v rozporu s rozhodnutím Rady Evropské komise,“ poznamenal Babiš. „Já osobně se sankcí nebojím. Nemohou nastat, protože samotné kvóty jsou nesmyslné a absurdní,“ dodal. A když k nim náhodou dojde, budeme unii žalovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…