Babiš vzpomínal na Milana Kunderu. Dorazil Hřib a spustil o komunistech

12.07.2023 16:04

MONITORING SÍTÍ Ve středu ve věku 94 let zemřel jeden z nejvýznamnějších českých spisovatelů Milan Kundera. Bývalý premiér Andrej Babiš mu na twitteru složil poklonu a zavzpomínal na společné setkání. Babiš v rámci vzpomínání vysekl poklonu také Tomáši Baťovi, který zemřel před 91 lety. Bývalý primátor Prahy Zdeněk Hřib (Piráti) se do něj ihned obul, že komunisti jako Babiš celý Baťův odkaz zašlapali.

Babiš vzpomínal na Milana Kunderu. Dorazil Hřib a spustil o komunistech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Babiš na svém twitteru nejprve komentoval smrt významného spisovatele Milana Kundery. „Je mi to strašně líto. S Milanem Kunderou jsme se setkali v listopadu 2018, kdy jsem ho navštívil v jeho bytě v Paříži. Poznal jsem tam skvělého člověka, který svým dílem proslavil Českou republiku jako nikdo jiný,“ uvedl Babiš.

Ten je prý rád, že Kundera po revoluci souhlasil se znovu udělením českého občanství. „A to i přesto, že mu řada lidí celé roky házela klacky pod nohy. Upřímnou soustrast paní Věře a všem pozůstalým,“ dodal Babiš.

 

 

Bývalý premiér zavzpomínal také na výročí úmrtí Tomáše Baťi, kterého prý obrovsky obdivuje. „Před 91 lety tragicky zahynul Tomáš Baťa. Člověk s neuvěřitelnou vizí, kterou uměl proměnit v realitu. Podnikatel, továrník a politik, který v podstatě vystavěl nový Zlín a svými výrobky proslavil naši zemi po celém světě. Vždy bude mít můj obrovský obdiv a úctu,“ napsal Babiš.

 

 

Exprimátor Zdeněk Hřib ihned přispěchal s políčkem, že komunističtí soudruzi a agenti jako Babiš potom Baťově rodině všechno vzali a Zlín přejmenovali na Gottwaldov. „No a poté, co Baťa ten Zlín vybudoval, tak přišli zmetci komunisti (včetně vás). Vzali jste jeho rodině fabriku a pro jistotu ještě přejmenovali Zlín na Gottwaldov, aby jste vymazali veškerou památku. Tak škoda, že jste mu ten obdiv a úctu se svými komunistickými soudruhy a spolupracujícimi agenty nevyjádřil už tehdy,“ vzkázal Babišovi Hřib.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

To Pávek s chotí a jiné podobné zrůdy Hřib opomněl zmínit, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseverrat , 12.07.2023 17:52:27
Na hradní modly se nesahá.

|  12 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …