Babiše ne, Fialu tuplem. Hřib si pustil pusu na špacír, vládě navzdory

03.01.2022 12:54

Současný pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) pro server PrahaIN.cz uvedl, že nynější podoba magistrátní koalice je optimální. Nechal se také slyšet, že totožný půdorys by mohl fungovat pro další volební období. Odepsal tím možnou spolupráci s ODS nebo nejsilnějším opozičním hnutím, Babišovým ANO. V Praze nyní vládne blok složený z Pirátů, STAN, TOP 09 a Prahy sobě.

Babiše ne, Fialu tuplem. Hřib si pustil pusu na špacír, vládě navzdory
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský primátor Zdeněk Hřib

„Současná pražská koalice je v porovnání s těmi předchozími nebývale stabilní a toho si velmi vážím,“ uvedl v rozhovoru pro PrahaIN.cz primátor Hřib. Jen v takovém prostředí je prý možné připravovat a uskutečňovat klíčové projekty. I z tohoto důvodu by rád i v dalším volebním období pokračoval na stávajícím půdorysu koalice.
 

Anketa

Počíná si premiér Fiala ve své funkci dobře?

4%
91%
hlasovalo: 29837 lidí
Do bývalých vlád se opřel v otázce na hodnocení stavu dopravy. „U hodnocení oprav bych se ale držel faktů, a ty mluví více než jasně. Když jsme nastupovali do úřadu, byl stav silnic katastrofální. Na dopravní infrastruktuře byl dluh třicet miliard. Trojská lávka byla spadlá a další dva mosty nouzově podepřené. Zanedbání údržby silnic není jen vina ANO, v jehož volebním období začaly ty mosty padat, ale i ODS, protože problém je dlouhodobý,“ uvedl rázně Hřib.
 
Celý rozhovor k přečtení ZDE
 
Vzhledem k proticovidovými opatřeními, se kterými souvisí výrazný úbytek turistů, budou městské pokladně chybět finance. Odrazí se tyto ztráty na běžném životě Pražanů? 
 
„Praha kvůli pandemii obecně přišla o miliardy korun a další ztrátu způsobuje nový daňový balíček. V novém roce se budeme muset vypořádat i s inflací. Rozpočet s tím ale počítá a máme připravené peníze jak na projekty s celostátním dopadem, tak i na ty menšího rázu. Vyčlenění peněz města na investice doprovázejí úsporná opatření v provozu magistrátu, jako je například snížení počtu úředníků o sedm procent,“ sdělil primátor webu PrahaIN.cz. 
 
 
Na závěr rozhovoru primátor hovořil o očkování proti onemocnění covid-19. I přesto, že stále není naočkováno zhruba 280 tisíc Pražanů, věří, že ze strany Prahy udělali pro podporu očkování maximum.
 
„Od počátku jsme intenzivně řešili distribuci vakcín, vznik nových očkovacích míst i informovanost obyvatel (třeba skrze infokampaně, očkovací autobus nebo web ockovani.praha.eu). Očkování je tu prakticky nejdostupnější v celé republice a z mého pohledu stále představuje jednu z nejzásadnějších zbraní proti covidu,“ uzavřel Hřib.
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…