Babišova Krnáčová: Já chodím v pyžamu pro housky, cítím se bezpečně. Ale vím, že jinde v Praze to nejde

21.10.2014 7:51

Prahu považuje za spící krasavici a pro občany chce zařídit pohodlné a bezpečné místo k životu. Tak mluví v rozhovoru pro MF Dnes Adriana Krnáčová z hnutí ANO, která má šanci stát se primátorkou. S tím, že podle některých volby vyhrál její šéf Andrej Babiš a nikoli ona, nemá problém. „Je dobře, když máme leadership, když to zafungovalo,“ tvrdí.

Babišova Krnáčová: Já chodím v pyžamu pro housky, cítím se bezpečně. Ale vím, že jinde v Praze to nejde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kampaň do nadcházejících voleb v ulicích Prahy. Podívejte se na některé slogany

Adriana Krnáčová z hnutí ANO, o které se hovoří jako o první možné primátorce v Praze, poté, co se dohodla koalice v hlavním městě, chce být primátorkou. „Nikdy by mě nenapadlo přepustit někomu vítězství,“ řekla v rozhovoru pro MF Dnes.

V průběhu předvolební kampaně však působila poněkud nejistě a MF Dnes uvádí, že někdy až nekompetentně. Proto někteří tvrdí, že volby v Praze nevyhrála pro hnutí ANO ona, ale jeho šéf Andrej Babiš.

„Musím říct, že nejsem moc velký rétor. Já prostě ty věci raději dělám. Pro mě byl předvolební boj nepříjemný, stejně jako pro mnoho jiných lidí, kteří také nejsou žvanilové a ochotničtí herci. Přiznám, že tuhle disciplinu moc neumím, ve slovíčkaření a nachytávání na hruškách nebudu moc dobrá,“ říká ke svému výkonu v předvolební kampani čtyřiapadesátiletá kandidátka ANO.

O tom, že voliče přesvědčil Andrej Babiš a nikoli ona, uvedla, že s tímto tvrzením nemá problém. „Vždyť je to prima. Je dobře, když máme leadership, když to zafungovalo. Já jsem šťastná, že máme pana Babiše. Je pro mě velkou inspirací, stejně jako pro mnoho jiných lidí,“ říká o svém stranickém šéfovi.

Chce mít pod sebou chod úřadu a legislativu

A co si Adriana Krnáčová přeje pro Prahu, jak by mělo hlavní město vypadat? I na to odpovídala MF Dnes. Podle ní je Praha spící krasavice. „V každém městě se člověk musí cítit bezpečně, mít blízko veškeré služby a možnost se jednoduše dopravit z jednoho konce na druhý,“ upřesňuje svou představu.

„Já žiji v Bubenči a jsem tam velice spokojená, protože u nás na Puškinově náměstí si chodím v pyžamu pro housky. A nic mi tam nehrozí. To je samozřejmě štěstí této lokality a životní kvalita, kterou na sídlištích moc nepotkávám,“ popisuje kandidátka na primátorku.

Obavy z přesily mužů na radnici Krnáčová nemá a netouží se prý nijak zviditelňovat. „Já jsem celý život pracovala s muži. Nemám malé děti, abych musela rychle běžet domů. Já bych si jako primátorka chtěla vzít pod sebe chod úřadu a legislativu, to je důležité a nepopulární,“ tvrdí Krnáčová s tím, že kolegům ráda přenechá rezorty, které je zajímají a mohou se zviditelnit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…