Babišova vláda naplánuje investice na příštích 10 let

11.06.2018 12:12

Vláda do konce června představí plán investic na následujících minimálně deset let. Na dnešní akci Institutu pro politiku a společnost to uvedla ministryně financí v demisi Alena Schillerová. Materiál vypracovává ministryně pro místní rozvoj v demisi Klára Dostálová, píše ČTK.

Babišova vláda naplánuje investice na příštích 10 let
Foto: Hans Štembera
Popisek: Padělaná tisícikoruna- líc

Návrhy na jednotlivé investice podle Schillerové vláda získává při svých krajských cestách.

„Do konce června vytvoříme plán investic a bude minimálně na deset let. Nikdo to nikdy dosud nezmapoval. Kraje mají minimální zadlužení, velké částky na účtech a investují, jen když jim na to přispěje stát. Budeme muset více přemýšlet o míře kofinancování. Ten stát to totiž celé neutáhne do budoucna," uvedla Schillerová. Dodala, že nepodpoří žádné další návrhy na zvýšení podílu obcí a krajů na výnosech ze sdílených daní.

Z dnešní prezentace ministryně také vyplývá, že přebytek obcí a krajů by měl letos stoupnout. Letos tak počítá MF s přebytkem hospodaření obcí a krajů 38,6 miliardy korun, zatímco loni byl 31 miliard korun. V dalších letech by ale podle odhadů měl přebytek klesat na 26,1 miliardy příští rok, 23,2 miliardy v roce 2020 a 19,8 miliardy v roce 2021.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …