Babišova zástupkyně: Volím Zemana. A ANO by ho mělo podpořit. Stropnický ne, tomu chybí zkušenost

22.06.2017 10:44

Středočeská hejtmanka a místopředsedkyně hnutí ANO Jaroslava Jermanová si myslí, že hnutí by mělo v prezidentských volbách podpořit Miloše Zemana. Řekla to v rozhovoru pro server Novinky.cz.

Babišova zástupkyně: Volím Zemana. A ANO by ho mělo podpořit. Stropnický ne, tomu chybí zkušenost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

Jermanová v rozhovoru vyjádřila podporu prezidentovi Miloši Zemanovi, který by v případě, že opravdu bude kandidovat, dostal její hlas. „Vím, že se na mě snese obrovská kritika, ale za sebe říkám, že pokud bude kandidovat prezident Zeman, tak můj hlas tentokrát dostane," řekla jasně.

„Myslím si, že ze současné nabídky je jediný schopen i s těmi excesy, které má za sebou, maximálně dobře republiku reprezentovat a ustát to, co se děje v okolí. A to říkám s vědomím, že jsem v první volbě pro něj nehlasovala,“ podotkla Jermanová.

Dodala, že sice s některými prezidentovými výroky nesouhlasí, ale považuje jej za velmi sečtělého a chytrého člověka. „Vrací se k lidem, nežije zamčený na Hradě a myslím, že má všechny předpoklady vykonávat funkci dalších pět let,“ uvedla. Ohledně jeho zdravotního stavu zmínila, že pan prezident určitě ví, jak je na tom zdravotně. 

Původní text ZDE.

V souvislosti s prezidentskými volbami se vyjádřila i k ministru obrany Martinu Stropnickému, o němž se spekuluje jako o kandidátovi hnutí. „Má sice také velké zkušenosti, ale proti prezidentovi mu stále ještě zkušenost chybí,“ uvedla.

Závěrem se vyjádřila i k nadcházejícím parlamentním volbám. I přes změnu volebního lídra ČSSD chce hnutí ANO udržovat kontakt s lidmi. „Sama nejsem příznivcem konfrontační politiky a nelíbí se mi negativní kampaň, protože to k atmosféře nepřispívá. Vše nakonec stejně rozhodnou voliči, ale je jasné, že sociální demokracie bude razantnější,“ očekává Jermanová v souvislosti s příchodem Lubomíra Zaorálka (ČSSD) do čela kampaně.

Vyjádřila se také k tomu, že po volbách je jí bližší pravicová koalice, neboť víc podporuje malé živnostníky a podnikatele. ODS se přitom netají tím, že by po volbách chtěla zrušit EET, jež vzešla z pera šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. „To je věc diskusí pro případné koaliční jednání. Nemyslím si ale, že EET je významným zatížením pro podnikatele, je tu mnoho jiných předpisů, mezi nimi i kontrolní hlášení, o kterém si nemyslím, že je úplně šťastné,“ uzavřela Jermanová.

reklama

autor: vef

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…