Babišovi se rozbil obytňák. Před novináři. Sprostá slova, nakonec naštvaně odešel

08.12.2022 19:16 | Ze sítí

Prezidentskému kandidátovi Andreji Babišovi se při jeho cestách po České republice porouchal karavan. Tím Babiš objížděl zemi již v létě před parlamentními a senátními volbami, nyní ale „dojezdil“, a to kvůli chybějícímu AdBlue a poruše čerpadla. A o humorné momenty u toho nebyla nouze.

Babišovi se rozbil obytňák. Před novináři. Sprostá slova, nakonec naštvaně odešel
Foto: Reprofoto: YouTube
Popisek: Andrej Babiš v Příbrami

S Babišem byl zrovna štáb Novinek.cz, a tak vzniklo vtipné video, kterak se Babiš s porouchaným obytňákem snaží dojet k benzínové pumpě a auto vlastnoručně opravit. Že v autě chybí AdBlue, Babiš zjistil krátce před plánovaným odjezdem do další vesnice.

„Nejdřív to nemělo zimní gumy a teď nemáme AdBlue,“ rozčiloval se Babiš. „Sundám si čepici, jinak mi žena bude nadávat, že vypadám jak dement,“ dodal se smíchem šéf ANO v mírné sněhové vánici.

S téměř nepojízdným karavanem se pak vydal na benzínovou pumpu pro AdBlue. Auto jelo maximální rychlostí 30 kilometrů v hodině a kýžená pumpa byla vzdálená sedm kilometrů. Jak připomíná server Novinky.cz, právě Babišův Agrofert, konkrétně společnost GreenChem, je největším světovým dodavatelem tohoto aditiva do motorové nafty.

Po dojezdu na benzínku se Babiš sám chopil situace a AdBlue do vozidla doplnil. „To je organizace, tohle,“ bědoval Babiš. „To by tady museli kolegové někdy přemýšlet a dát tam AdBlue,“ vysvětloval lidem, kteří ho okukovali. „Co si sám člověk neudělá, to nemá,“ dodal Babiš v pracovních rukavicích.

Jenže Babišův slavný předvolební karavan měl problémy i nadále a podle servisního technika byla závada v čerpadle, která na místě nešla odstranit. „Zničili jste mi karavan. To vyfakturuju hnutí,“ prohlásil i přes krizovou situaci dobře naladěný Babiš.

Babiš to s karavanem ještě jednou zkusil, ačkoliv auto nejelo více než 50 kilometrů za hodinu. Místo po dálnici se tak muselo pokračovat jinudy. „Jedeme na dálnici?“ ptal se Babiš technika, který mu oznámil, že minimální rychlost na dálnici je 80 kilometrů v hodině.

„Jak minimálně 80? A kam mám teď jet?“ rozčiloval se Babiš a nakonec své šoférské místo v karavanu opustil a dále pokračoval ve svém mercedesu. „Tady vám to nechám, pane kolego. Auto jste nepřipravil, takže teď si s ním dělejte, co chcete. A já jdu do mercedesu,“ dodal Babiš.

reklama

autor: jma

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…