Babišovi se smáli kvůli drahé bundě. Ale je to úplně jinak

30.03.2023 22:20 | Ze sítí

Po středeční demonstraci opozice a odborů před Úřadem vlády se pozornost médií a sociálních sítí upnula na oděv poslance Andreje Babiše (ANO), který na akci dorazil v černé bundě značky Prada. Babišovi kritici přišli s tvrzením, že luxusní bunda měla údajně stát 130 tisíc korun, což dávali do kontrastu se sociálními tématy demonstrace. Nakonec však promluvil sám Babiš a ukázalo se, že vše bylo trochu jinak. Z řad hnutí ANO pak zazněla slova o závisti, nenávisti a dezinformacích.

Babišovi se smáli kvůli drahé bundě. Ale je to úplně jinak
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš na demonstraci odborů KOVO před Úřadem vlády ČR

Tuto středu před Strakovou akademií proběhla protivládní demonstrace opozičních stran a odborů, jíž se zúčastnili např. poslanec a šéf hnutí ANO Andrej Babiš, předsedkyně KSČM Kateřina Konečná, místopředseda hnutí SPD Radim Fiala a šéf ČMKOS Josef Středula. Řečníci kritizovali současnou vládu premiéra Petra Fialy (ODS) za „asociální politiku“ v souvislosti se snížením valorizace důchodů a plánovanou penzijní reformou. Andrej Babiš ve svém proslovu připomenul sněmovní obstrukce hnutí ANO a SPD, jimiž se parlamentní opozice pokusila jednorázovému škrtu v důchodech zabránit, a vyzval zaměstnance, aby pokračovali v protestních akcích. Kromě obsahu jednotlivých projevů však média zaujal také oděv poslance Babiše, který na protivládní demonstraci dorazil v kašmírové bundě značky Prada a modré šále s logem odborových svazů KOVO.

Anketa

Měla by být Markéta Pekarová Adamová odvolána z funkce předsedkyně Sněmovny?

98%
2%
hlasovalo: 38686 lidí

Babišovo ošacení vzbudilo vlnu pohoršení na sociálních sítích. Někteří uživatelé začali upozorňovat na cenu poslancovy bundy, která prý měla činit až 130 tisíc korun, a dávali ji do kontrastu s Babišovým deklarovaným bojem za práva chudých. „Na odborářskou demonstraci jedině v kašmírový bundě za roční mzdu svýho zaměstnance,“ komentoval např. jeden uživatel na Twitteru.

 

 

„Jako mě by asi uráželo, kdyby miliardář chodil v něčem levnějším. Ale brát si bundu za 100 k na akci, kde se na pódiu vysmívá vládě, že žije ‚ve svých palácích‘ a že máme nejnižší minimální mzdu v Evropě, je trochu moc. Ale co já vím,“ rýpl si do expremiéra také novinář Reflexu Martin Bartkovský. Europoslanec za KDU-ČSL pak tweet sdílel a označil za „dobrý trolling“.

 

 

 

Andreje Babiše se naopak zastal jeho kolega z poslaneckého klubu hnutí ANO, který v reakci na Bartkovského na Twitteru napsal: „Kdyby si vzal bundu z Primarku, napsal by tady redaktor, že miliardář ze sebe uměle dělá jednoho z těch, ke kterým hovoří… Tento redaktor má prostě názor dopředu jasný – všechno špatně.“

 

 

Z předsedy hnutí ANO a někdejšího premiéra si na internetu utahoval mimo jiné také satirický účet TMBK, který na své facebookové stránce sdílel koláž vyobrazující Andreje Babiše v černé bundě značky Prada s čertími rohy a popisem: „Ďábel nosí Pradu“ odkazujícím na americký film z roku 2006.

K celé záležitosti se nakonec vyjádřil i sám Andrej Babiš, který na Facebooku sdílel krátké video, v němž původ svého oděvu ze středeční demonstrace blíže osvětlil. „Tady paní ředitelka Prady, za mnou, mi dohledala a zjistila, že moje paní mi tu bundu dala na Vánoce před pěti lety a stála tehdy 35 tisíc! Ne 130, jak si to vymyslel ten pán. A i dneska by stála jenom čtyřicet sedm,“ říká poslanec na videu natočeném přímo před prodejnou Prady v Pařížské ulici. „Takže se omlouvám, že jsem byl na demonstraci v této bundě, mám ji rád a budu ji nosit stále, ještě dlouho! Protože jsem konzerva,“ nechal se slyšet. Svou bundu označil za nejslavnější v České republice a varoval před „novou totalitou médií, která stále píší jen o Babišovi“.

Znovu se pak ještě ozval poslanec Patrik Nacher, který obvinil Babišovy kritiky ze závisti, nenávisti a šíření dezinformací. „Včerejší informace o ceně bundy Prada (135 tisíc), kterou měl na sobě Babiš na demonstraci, se ukázala jako nepravdivá. Byla to dezinformace, která mimo jiné měla vyvolat nenávist a závist, nebo se toto smí?“ napsal na Facebook.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AKS

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Blábol o ceně Babišovy bundy, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKarel75 , 31.03.2023 0:16:35
uvedl Hnojomet Forum24, ta nejhorší novinářská žumpa. Redakce a spolupracovníci: Autoři Redakce Johana Hovorková Šéfredaktorka Jan Pánik Zástupce šéfredaktora, Pavel Šafr Šéfredaktor Týdeníku FORUM, Jan Jandourek Komentátor, Michal Závada Komentátor, Pavel Šmejkal, Redaktor Vojtěch Laštůvka, Redaktor, Jiří Sezemský, komentátor, Barbora Janauerová, Redaktorka, Dominika Machová, Redaktorka, Tereza Hübscherová, Redaktorka, Marek Wollner, Redaktor Týdeníku FORUM, Dan Hrubý, Redaktor Týdeníku FORUM, Milan Tesař, Redaktor Týdeníku FORUM, Matěj Bartošek, Editor Týdeníku FORUM, Jiří X. Doležal, Komentátor, Petr Hlaváček, Historik, filosof a editor Nové orientace, Jiří Pondělíček, Amerikanista a komentátor, Spolupracovníci Bohumil Doležal, Publicista a pravidelný spolupracovník, Jenny Nowak Komentátorka, Karel Dolejší, Filosof, sociolog a publicista, Lucie Tomanová, Externí spolupracovník, Martin Kylar, Student ekonomického lycea Vladimír Just, Teatrolog, mediální kritik a esejista, Zdeněk Šarapatka, Zdeněk Šarapatka, Externí spolupracovník, Autoři rubriky Nová orientace. OPRAVDU, CO JMÉNO, TO NOVINÁŘSKÁ PERLA ! ! ! ! ! !

|  17 |  0

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…