Babišovi zatarasila mikrofon žena s dítětem: Zloději, lháři, estébáku

22.08.2022 16:32

Zloději, lháři, estébáku! Až tak se rozhorlila žena s dítětem, jež přišla na mítink expremiéra Andreje Babiše (ANO) v Kopřivnici. Nechtěla ho dokonce pustit ani k mikrofonu, pomoci mu musela najatá ochranka. Píše to server Novinky.cz.

Babišovi zatarasila mikrofon žena s dítětem: Zloději, lháři, estébáku
Foto: Repro Twitter
Popisek: Odpůrkyně Babiše s dítětem při konfrontaci s bývalým premiérem

Velmi rozčílená byla mladá žena v růžové bundě s malým dítětem, jež jí sedělo na ramenou, když do Kopřivnice zavítal expremiér Andrej Babiš (ANO). Zloděj, lhář, estébák! vykřikovala opakovaně žena. „StB, estébáku,“ křičela pak dál žena a bránila Babišovi v chůzi. Zabránit se jí snažila ochranka. 

I lidé z davu pak na Babiše křičeli hanba, hanba“, drželi transparenty s nápisy Zlu se neustupuje či Lžeš a kradeš, do pekla se hrabeš. Skupiny odpůrců byly nejen v Kopřivnici, ale i v Novém Jičíně, kam Babiš rovněž zavítal, více slyšet než skupiny příznivců.

Andrej Babiš jezdí od začátku léta po Česku za voliči, odmítá ale tvrzení, že jde o kampaň před prezidentskými volbami. Uvedl, že cesty podniká jako předseda hnutí ANO v souvislosti se senátními a komunálními volbami. Střety mezi jeho příznivci a odpůrci se na těchto setkáních odehrávaly už dřív. Hlasité protesty, kterým čelil na mítincích před dvěma týdny, si vyžádaly dva kontroverzní zásahy policistů v civilu, kterými se nyní zabývá odbor vnitřní kontroly a Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…