Babišovo ANO 2011 se z voleb poučilo. O debakl prý nejde

22.10.2012 18:39

Podle Andreje Babiše se jeho hnutí ANO 2011 z krajských a senátních voleb poučilo a odneslo si cenné zkušenosti. O to více si prý věří na parlamentní volby, ve kterých už bude vědět, jak na to.

Babišovo ANO 2011 se z voleb poučilo. O debakl prý nejde
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Andrej Babiš

„Mnohá média, která našemu hnutí nikdy zrovna nefandila, psala o Babišově debaklu, někteří komentátoři psali o vyhozených milionech na kampaň, ale jen málokdo se zamyslel nad tím, k čemu takové volby v polovině funkčního období dané vlády vlastně slouží,“ píše Andrej Babiš na svém blogu.

„Slouží především k tomu, aby odrazily momentální náladu voličů, tedy obyvatel této země. Politici parlamentních stran - jak ti povolebně slavící, tak ti truchlící - tuto podstatu očividně nechápou,“ míní lídr ANO 2011.

„Pokud ke krajským volbám přijde třetina lidí a do finále senátních voleb necelá pětina lidí, něco to přece znamená. Znamená to, že politici, kteří by měli zastupovat vůli lidí, zastupují vůli jen několika jedinců. My se tady dnes přitom nesmyslně bavíme o tom, zda má levice ústavní většinu nebo ne. Opravdu si politici a média myslí, že to někoho při úrovni české politiky zajímá?“ ptá se.

Podle Babiše politici a česká mainstreamová média žijí mimo realitu a nevidí frustraci české veřejnosti. „Volič je dnes (celkem správně) přesvědčený, že se musí postarat sám, ať je nahoře socan, komunista nebo ódéesák,“ tvrdí.

V ČR se už prý nevolí pro něco či někoho, ale proti něčemu. „Leccos jsme v těchto volbách totiž zjistili. Není problém udělat kampaň, není problém přivést lidi na náměstí, je velký problém dostat se do mainstreamových médií a po traumatu s Věcmi veřejnými je stále ještě velký problém získat si důvěru a dovést lidi až k volebním urnám. Jsme ale opět trochu blíž k tomu, abychom s politickým hnutím, které vzniklo letos v květnu, věděli jak na to,“ uzavírá Babiš.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: pan

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…