Babišovo hnutí založilo na lodi frakci pro mladé členy

01.05.2015 15:43

Hnutí ANO 2011 dnes založilo frakci Mladé ANO. Sdružuje členy hnutí do 35 let, v současné chvíli jich má 120. Předseda ANO, majitel Agrofertu a ministr financí Andrej Babiš řekl, že by mladí měli hnutí pomoci například s přípravou programu do krajských voleb. Očekává od nich nové podněty. Se spřízněnými organizacemi mladých spolupracuje většina politických stran.

Babišovo hnutí založilo na lodi frakci pro mladé členy
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

„U nás je plno mladých lidí, kteří se chtějí zapojit do veřejného života,“ zdůvodnil vznik frakce Babiš. Mladé ANO bylo oficiálně založeno na lodi Šumava cestou z Podskalí do Troje, kde se konala prvomájová akce ANO.

Cestou na lodi s mladými členy prý Babiš diskutoval mimo jiné i o budoucnosti hnutí. „Chtějí nám pomoci v krajích, to znamená, že nám pomůžou připravit program do krajských voleb,“ řekl. Zároveň prý mladí vedení dávají zpětnou vazbu fungování celého hnutí. „My také potřebujeme mít informace od mladých, kteří říkají pravdu,“ řekl Babiš. O čem se s nimi konkrétně bavil, ale nechtěl prozradit. Stejně tak neřekl, co poradil on jim. „To je moje know-how,“ uvedl.

Reiblová chce z frakce vytvořit spolek ambiciózních lidí

Předsedkyní frakce se stala Kateřina Reiblová, která pochází z Prahy. Do Ano vstoupila prý zejména proto, že je to podle ní nová strana, která není zatížena minulostí. Babiš je jí sympatický. „Budu se maximálně snažit o to, aby se organizace vybudovala, jsme ale teprve na začátku. Chci ale, aby z toho byl spolek ambiciózních lidí, kterým není jedno, v čem žijeme,“ řekla ČTK Reiblová.

Vznik organizace přivítala i primátorka Prahy Adriana Krnáčová (za ANO). „Jsem ráda, že je tolik mladých lidí, kteří jsou ochotni jít do politiky bez ohledu na to, jaká ta politika ve skutečnosti je,“ řekla Krnáčová. Rovněž uvedla, že bude připravovat stáže pro mladé lidi na magistrátu. „Není nic lepšího, než mít vedle sebe mladého, nezatíženého člověka,“ řekla.

Na prvomájovém mítinku byla předváděna registrační pokladna

Mladé lidi se snaží podchytit většina politických stran v zemi. Sociální demokraté lákají mezi Mladé sociální demokraty (MSD), což je samostatná a nezávislá organizace sociálně demokratické orientace, kterou prošlo několik současných lídrů strany. ODS úzce spolupracuje s organizací Mladí konzervativci, jež se definuje jako organizace mladých lidí pravicového zaměření a která straně také dodala několik známých tváří. Mladí příznivci TOP 09 se mohou sdružovat ve skupině Mladí TOPáci, strana zřídila pro mladé politiky, podporovatele TOP 09, diskusní skupinu s názvem TOP for you. KSČM má pro své mladé příznivce organizaci Mladí komunisté, v Česku působí například i nezávislý Komunistický svaz mládeže (KSM). KDU-ČSL zase spolupracuje s nezávislou organizací konzervativně smýšlejících mladých lidí Mladí křesťanští demokraté a například se spolkem Mladí lidovci.

Hnutí ANO, které má v Česku zhruba 2 750 členů, dnes uspořádalo prvomájovou akci u Vltavy pod mostem z Troje na Císařskou louku. Na akci byly skákací hrad pro děti, překážkové dráhy nebo stánky s výrobky firem patřících Babišovi. Někteří členové strany, například starostka Prahy 10 Radmila Kleslová, pak s dětmi soutěžili. ANO předvádělo i registrační pokladnu, kterou Babiš prosazuje.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…