Babišovy noviny: Šéf Juty Hlavatý odmítl post lídra ANO v Královéhradeckém kraji

27.10.2015 10:20

Generální ředitel textilky Juta a senátor Jiří Hlavatý odmítl místo lídra hnutí ANO pro krajské volby v Královéhradeckém kraji. Hlavatý to zdůvodnil tím, že za sebe nenašel náhradu do vedení firmy. Kandidátku hnutí ANO v tomto kraji by měla vést náměstkyně ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová, informuje ve svém dnešním vydání pro Královéhradecký kraj Mladá fronta Dnes (MfD).

Babišovy noviny: Šéf Juty Hlavatý odmítl post lídra ANO v Královéhradeckém kraji
Foto: podnikatel.cz
Popisek: Jiří Hlavatý

„Kdybych se rozhodl kandidovat, šel bych do toho naplno. Z Juty bych musel odejít, což si nyní neumím představit,“ řekl Hlavatý. Podle něj má firma kvůli sankcím uvaleným na Rusko a devalvaci rublu ztrátu stovek milionů korun. „Jutě se teď musím věnovat daleko více,“ uvedl Hlavatý, který se podle MfD na kandidátce nejspíše spokojí s méně viditelným místem.

Současný hejtman Královéhradeckého kraje a senátor Lubomír Franc již oznámil, že svou funkci v čele kraje nebude obhajovat. Do voleb by jako lídři měli jít například šéf krkonošských horských záchranářů Adolf Klepš (TOP 09), poslanec a starosta Náchoda Jan Birke (ČSSD) či náměstek hradeckého hejtmana Otakar Ruml (KSČM). V čele kandidátky STAN a Východočechů budou starosta Vrchlabí Jan Sobotka a poslankyně Martina Berdychová, o jejichž pořadí se rozhodne do konce ledna.

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…