Babišových novin se nebojím, protože toho moc nemám, říká Bělobrádek

29.05.2015 20:33

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek v rozhovoru pro DVTV.cz hodnotil odvolání ministra školství Marcela Chládka (ČSSD) z vlády. Jemu samotnému se prý s Chládkem spolupracovalo dobře, ale pan premiér má právo vyměnit, koho uzná za vhodné. Neměl by nic proti tomu, aby se upravily zákony v případě, kdy významný politik vlastní vlivná média, ale bohužel se to asi nepodaří. Sám ale strach nemá.

Babišových novin se nebojím, protože toho moc nemám, říká Bělobrádek
Foto: Daniela Černá
Popisek: Pavel Bělobrádek na besedě v Opavě

„Pan ministr podle mě neudělal nějaké zásadní chyby, možná se od něj čekaly razantnější kroky, ale mezi námi byla spolupráce dobrá,“ prohlásil hned v úvodu. Na vládě se sice povídalo o tom, že Chládek šikanoval své podřízené, ale předseda křesťanských demokratů je opatrný. „Agentura ‚jedna paní povídala‘ není vždycky úplně spolehlivá. Ono se říká o každém něco a ne vždy to je pravda,“ upozornil Bělobrádek. S podřízenými samotného Chládka se o tom prý nebavil.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Má pochopení také pro Chládkovu obranu před médii Andreje Babiše. Sice tuto kauzu nevnímá jako mediální útok, ale nepřekvapila ho slova končícího ministra. Stačí si vzpomenout na obranu ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka před útoky Andreje Babiše a jeho novin. V tomto směru by možná bylo dobré upravit legislativu, ale pokud bude ve vládě ANO, tak se to pravděpodobně nepodaří. „Netěší mě, že to nejde udělat, ale je to fakt,“ poznamenal Bělobrádek.

Sám prý ale nemá strach z toho, že by se od Babišových novin dočkal útoku i na svou osobu. „Ono toho moc nebude, na člověka, který má auto z roku 2001 a bydlí ve 2 + 1, se toho asi moc nenajde,“ uzavřel své vyjádření se smíchem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…