Babišův Komárek promluvil o ČT. Za ty peníze by prý mohla produkovat mnohem vyšší kvalitu

21.03.2015 10:43

Protože Českou televizi znám, intuitivně si myslím, že je prostor pro snížení koncesionářského poplatku. Tak v dnešní MF Dnes vysvětluje poslanec hnutí ANO a bývalý novinář Martin Komárek, proč chce snížit koncesionářský poplatek, z něhož je financována veřejnoprávní Česká televize.

Babišův Komárek promluvil o ČT. Za ty peníze by prý mohla produkovat mnohem vyšší kvalitu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec za hnutí ANO Martin Komárek

Podle Komárka je myšlenka na snížení koncesionářského poplatku součástí širší úvahy, co s veřejnoprávními médii. "Uvažuje se o změně volby Rady ČT, o vytvoření jakési správní rady,“ uvedl poslanec s tím, že by se mohlo změnit i financování veřejnoprávních médií. "Například že by se platilo po vzoru Německa, šlo by o jakousi daň a pak je namístě otázka její výše,“ naznačil, kterým směrem se jeho úvahy ubírají.

ČT má prý rezervy v oblasti hrané tvorby

Na námitku, že současná výše koncesionářského televizního poplatku, který činí 135 Kč, patří k nejnižším v Evropě, Komárek vysvětluje, že právě proto, že ČT zná, že s ní přes dvacet let spolupracoval, tak si "intuitivně“ myslí, že existuje prostor ke snížení koncesionářského poplatku. A kde konkrétně? "Zejména v oblasti hrané tvorby má televize v efektivitě značné rezervy,“ uvedl Komárek. Připustil, že jde jen o jeho intuici, audit k dispozici nemá.

Obě veřejnoprávní média je třeba redefinovat a zlepšit jejich hospodaření

Uvedl také, že veřejnoprávní televizi a rozhlas je třeba "redefinovat“, zlepšit jejich řízení a hospodaření. "Podle mě by za ty peníze mohly odvádět vyšší kvalitu,“ prohlásil Komárek.

Ohledně toho, že řada politiků, od senátora Jana Veleby přes prezidenta Miloše Zemana až po lídra hnutí ANO Andreje Babiše kritizují zpravodajství ČT, přičemž Babiš tvrdí, že je pod vlivem Miroslava Kalouska, Komárek uvedl, že politici by se měli o zpravodajství vyjadřovat zdrženlivě, protože to nepůsobí dobře. Podle Komárka se ČT snaží být objektivní. "Asi se jí to ne vždy daří,“ připustil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …