Babišův Stropnický seknul Zemana a varoval před tím, co teď prezident udělá

28.10.2013 11:33

Dění v ČSSD nazývá Martin Stropnický regulérním pučem. Podle něj jde o realizaci plánu msty Miloše Zemana. Hnutí ANO, za které kandidoval do sněmovny, vyzývá „ve hře, která nemá pravidla“ k jednotě a obezřetnosti.

Babišův Stropnický seknul Zemana a varoval před tím, co teď prezident udělá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Stropnický

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka nyní čelí tlaku z vlastní strany, aby odstoupil z funkce. Sobotka však výzvu předsednictva strany nehodlá uposlechnout, a tak se ČSSD krátce po volbách dále štěpí.

Martin Stropnický z hnutí ANO Andreje Babiše nahlíží na situaci jako na pokus o převzetí moci ve straně a v pozadí nachází prezidenta Miloše Zemana. "V ČSSD probíhá regulérní puč. Tak to jsou ty tradiční stabilizované a čitelné strany…“ napsal v krátkém prohlášení Stropnický. „Prezident pokračuje v realizaci svého plánu msty. Domnívám se, že jeho naplnění podřídí všechno. Ponížení porážkou SPOZu válcuje intrikující aktivitou,“ domnívá se Stropnický a zároveň je podle svých slov přesvědčen, že jeho intriky nepostihnou pouze ČSSD.

Chce to chladnou hlavu

„Dříve nebo později do svého plánu zařadí i kompromitaci ANO. Třeba nějakou nabídkou, `kterou nelze odmítnout`. Chce to chladnou hlavu a mít se na pozoru. Pohybujeme se ve hře, která nemá pravidla. Jsem přesvědčený, že kdyby byly volby zítra, vyhráli bychom. Na kdyby se ale nehraje. Jisté je jedno: Musíme být jednotní a věrní svým voličům!“ uzavřel své prohlášeni Martin Stropnický.

Celé prohlášení Martina Stropnického:

V ČSSD probíhá regulérní puč. Tak to jsou ty tradiční stabilizované a čitelné strany... Prezident pokračuje v realizaci svého plánu msty. Domnívám se, že jeho naplnění podřídí všechno. Ponížení porážkou SPOZu válcuje intrikující aktivitou. Dříve nebo později do svého plánu zařadí i kompromitaci ANO. Třeba nějakou nabídkou, "kterou nelze odmítnout." Chce to chladnou hlavu a mít se na pozoru. Pohybujeme se ve hře, která nemá pravidla. Jsem přesvědčený, že kdyby byly volby zítra, vyhráli bychom. Na kdyby se ale nehraje. Jisté je jedno: musíme být jednotní a věrní svým voličům!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…