Bagatelizování útoku na Klause nahrává násilí, myslí si Němcová na Bontonu

07.10.2012 18:40

Hostem rádia Bonton byla v neděli místopředsedkyně ODS a předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová. Jednoznačně odsoudila útok na prezidenta Václava Klause i ty, kteří jej bagatelizují.

Bagatelizování útoku na Klause nahrává násilí, myslí si Němcová na Bontonu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová, předsedkyně Poslanecké sněmovny

Němcová nevyužívá osobní ochranku a ani po útoku na prezidenta Václava Klause se to nezmění. „Já to beru jako významné napaden prvního ústavního činitele České republiky. Rozhodně to nebagatelizuji,“ prohlásila předsedkyně sněmovny.

Na nenávisti se stavět nedá

Němcová má za to, že odlišné pohledy na politická témata jsou v pořádku, ale odmítání násilí by podle ní mělo být společným nepřítelem všech. „Na nenávisti se nedá nic vystavět v rodině, v obci ani ve státě,“ upozornila. Člověk s maketou pistole podle ní nahrává všem bláznům, kteří by mohli použít zbraně opravdové.

Místopředsedkyně ODS naprosto odmítá, že by útok byl jinak hodnocen, kdyby šlo na Václava Havla. „Útok na prezidenta republiky v demokratické zemi by měl pro každého zastánce znamenat to, že je překročena laťka,“ myslí si Němcová.

Němcová také přiznala, že vůbec neví, jak dopadne hlasování o daňovém balíčku, se kterým je spojena důvěra vládě. Pro ni samotnou je důležitou otázkou, co by bylo, kdyby vláda padla – a rebelové ODS takové řešení podle ní nemají. „Poškozuje nás to v každém případě,“ prohlásila.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …