Bakalo, Sobotko, teď se těšte. Slovenský miliardář vzkázal přes noviny, co na vás chystá. Padlo i slovo „Majdan“

18.08.2015 13:45

Chci pomoci nájemníkům bytů OKD, aby Zdeněk Bakala vůči nim dodržel slib a ty byty jim odprodal za nižší cenu, jak sliboval, říká v rozhovoru pro dnešní vydání deníku Blesk slovenský miliardář Pavol Krúpa, který se rozhodl nájemníkům zmíněných bytů pomoci. Uvedl také, že podá trestní oznámení na Zdeňka Bakalu a premiéra Bohuslava Sobotku. A pokud politici odmítnou nájemníkům pomoci, pohrozil, že přivede masy lidí na náměstí.

Bakalo, Sobotko, teď se těšte. Slovenský miliardář vzkázal přes noviny, co na vás chystá. Padlo i slovo „Majdan“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Uhlobaron Zdeněk Bakala

Krúpa řekl, že Bakalu sice osobně nezná, ale nemyslí si o něm nic dobrého. „Jeho umění ukradnout několik miliard eur, odejít a zanechat za sebou takovou pachuť ve společnosti, to nedokáže jen tak někdo,“ uvedl.

Vysvětlil, že se svou společností Arca Capital se začal v kauze bývalých hornických bytů angažovat teprve nedávno. „Jako vlastníkům dvou procent akcií, kdy už můžeme podávat podněty, dovolání a žaloby, se nám nelíbila celá řada věcí, a tak jsme se spojili s hnutím OKD byty a nabídli jim pomoc,“ ozřejmil svůj postup s tím, že hnutí OKD byty chce pomoci především v tom, aby Bakala vůči nájemníkům dodržel slib a byty jim odprodal za nižší cenu, jak před lety sliboval.

Prodej bytů by měl schválit antimonopolní úřad. K tomu ještě nedošlo

Na námitku, že to už nelze, protože Bakala byty prodal společnosti Roud Hill Capital, odpověděl: „Pokud pan Bakala tvrdí, že je to prodané, tak tomu něco chybí. Z pohledu zákona by v případě společností s tak velkým obratem měl takovýto obchod schválit antimonopolní úřad, což se zatím nestalo.“

V plánu je prý podání trestního oznámení na Bakalu a premiéra Sobotku i další kroky, které by měly nájemníkům pomoci.

Když list namítl, že takových lidí, kteří chtěli v dané věci něco podniknout, už byla řada, Krúpa přitvrdil: „Pokud ale politici nebudou naše výzvy poslouchat, tak k tomu přistoupíme razantněji. Sílou masy. Uděláme demonstrace. Vemte si třeba Majdan na Ukrajině, tam tu vládu změnilo několik tisíc lidí na náměstí,“ pohrozil finančník.

Sobotka má prostředků, jak nájemníkům pomoci, dost

Na otázku, proč v souvislosti s byty se nejvíce naváží do současného premiéra, vysvětlil, že když Sobotka tvrdí, že tehdy při prodeji v pozici ministra financí nevěděl o tom, že se byty prodávají pod cenou, prý byl buď „nesvéprávný, nebo lže“. „A pokud říká, že Bakala morálně selhal, má výzva panu Sobotkovi zní, aby nekecal, ale ať koná a pomůže těm lidem, dokud je ještě čas. Účinných prostředků na to má dost,“ dodal Krúpa.


 

reklama

autor: vam

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…