Bárta by měl jít dohola. Sázka na odklad voleb nevyšla

05.01.2013 9:36

Poslanec Věcí veřejných Vít Bárta v dohledné budoucnosti nejspíš radikálně změní svůj vzhled. Známého sněmovního elegána bychom od příštího týdne měli vídat s holou lebkou. Své vlasy totiž prohrál v sázce, kterou uzavřel na to, že se prezidentská volba neuskuteční v původně stanoveném termínu. Poslanec je prý s úpravou svého zevnějšku smířen.

Bárta by měl jít dohola. Sázka na odklad voleb nevyšla
Foto: hns
Popisek: Sázka Bárty o oholenou hlavu

 „Magická Kubiceho, nebo chcete-li Henychova, šifra zamotala přímou volbu tak, že by to lépe nenapsal ani autor sci-fi,“ glosoval poslanec Vít Bárta v prosinci na svém blogu ústavní stížnost senátora Tomio Okamury. Pak vyjádřil názor, že za těchto okolností už se přímá prezidentská volba nemůže stihnout.  „Klidně si oholím hlavu, jestli se stihne volba v řádném termínu,“ napsal závěrem furiantsky.

„Slušet mu to asi bude méně než teď, ale už jsem si zvykla, že můj manžel je furiant,“ řekla tehdy pro ParlamentníListy.cz odevzdaně jeho manželka Kateřina Klasnová. Už však prý ví, že Vítu Bártovi nemá smysl cokoliv rozmlouvat.

Nyní se zdá, že její noční můra se vyplní a vlivný véčkař bude muset pod mašinku. Ústavní soud totiž v pátek rozhodl, že volby  se uskuteční ve stanoveném termínu. Serveru IDNES.cz přitom Bárta potvrdil, že závazek hodlá dodržet. Klidně tak prý učiní dokonce před kamerou.

Možná to nebude naposledy, co vyhlášený elegán bude muset jít dohola. Běží totiž ještě jedna sázka, ve které dal Bárta do banku svůj porost. Vsadil jej na to, že ministr financí Miroslav Kalousek nevybere letos na DPH o 16 miliard více než minulý rok, jak při jejím zvyšování sliboval.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…