Bárta má zákaz do hospody. Dělá mi hroznou reklamu, naříká majitelka

06.03.2012 9:51

Poslanec Vít Bárta (VV) předával obálku s půl milionem korun pro Kristýnu Kočí ve smíchovské restauraci Austria. Před soudem, jenž má rozřešit otázku, zda šlo o úplatek nebo o půjčku, padlo jméno restaurace několikrát a podnik tak vlastně získal reklamu zadarmo. Podle majitelky Ludmily Leškovské jde však o reklamu negativní, která podniku škodí. Bárta proto do její restaurace už nesmí vkročit. Prý si to pohlídá.

Bárta má zákaz do hospody. Dělá mi hroznou reklamu, naříká majitelka
Foto: Vladimír Škarda
Popisek: Začátek soudního řízení s Vítem Bártou

Paní Ludmila Leškovská vlastní restauraci Austria na pražském Smíchově. Díky poslanci Vítu Bártovi se její podnik stává všeobecně známým, protože v první den soudního přelíčení Bárta jméno restaurace opakovaně zmínil. Šlo totiž o podnik, kde předal Kristýně Kočí obálku s půl milionem korun. Podle Bárty šlo o půjčku, podle Kočí o úplatek. Leškovská ale o podobnou negativní reklamu absolutně nestojí. Vyhlašuje proto zákaz vstupu do restaurace pro Bártu a nejspíš také pro Kočí. Informuje o tom server Lidovky.cz.

Persona non grata

Bárta byl v restauraci několikrát a při jedné ze svých návštěv tam seděl právě s Kristýnou Kočí. Tuto skutečnost včera opakovaně potvrdil před soudem a informaci okamžitě zveřejnila v zásadě všechna česká média. Reklama v tisku zdarma, zdálo by se, jenže nevítaná.

"Co bylo v minulosti, to nemůžu ovlivnit, ale vadí mi, že se to dělo tady," kroutí hlavou nad nechtěnou reklamou, na kterou ji upozornili známí. Leškovskou Bárta dopálil tak, že příště se v její restauraci místo jídelního lístku dočká vyhazovu. "Už určitě nebude vítaný, ohlídám si hosty, kteří sem budou chodit," plánuje Leškovská, jak v budoucnu ochránit svoji živnost. Podnik by si tak ze seznamu oblíbených měla raději vyškrtnout i Kočí.  

Nechtěné reklamy se před soudem několikrát dočkala i restaurace Cantina na Malé Straně, tam měl zase Bárta schůzku se Škárkou, ale zdejší vedení celou situaci nijak neprožívá.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…