Bárta vidí za pučem VV i ministra Kalouska. A přikládá důkazy

10.11.2012 13:54

Poslanec Věcí veřejných Vít Bárta vidí za prvním pučem v jeho straně i ministra financí Miroslava Kalouska (TOP09). K tvrzení přikládá i dva nepřímé důkazy. Připomíná nahrávku s ministrem Kamilem Jankovským a triangl - Kristýna Kočí, firma otce Kočí Skill a šéf státní pokladny.

Bárta vidí za pučem VV i ministra Kalouska. A přikládá důkazy
Foto: red
Popisek: Poslanec Vít Bárta

Nedávno se Bárta vyjádřil v rozhovoru pro časopis Esquire, že je upřímně přesvědčen o tom, že za prvním pučem VV stojí kromě Škárky a Kočí v pozadí také Kalousek. A má pro to dva nepřímé důkazy.

„Vzpomeňme na její nahrávku s ministrem Kamilem Jankovským, na níž Kočí hovoří o jisté velkorysé nabídce Kalouska v souvislosti s diskreditací mojí osoby: Kalousek mi poslal částku nebo velkou, velkou, velmi velkou nabídku. Jako opravdu hodně velkorysou,“ cituje bývalý ministr dopravy Kočí.

Druhý důkaz je podle poslance sama firma Skill, kterou vlastní její otec Antonín Kočí. „Ta dodávala po celou dobu své existence zakázky pro Ministerstvo obrany, Ministerstvo financí a právě Generální ředitelství cel a jsem přesvědčen o nenahodilosti, když zakázky pro Skill kolidují s působností či přímo vedením Kalouska v těchto institucích,“ míní.

Staněk za ProMoPro

Pro přesnost připomíná Bárta události před dvěma lety. Když totiž ministr obrany Alexandr Vondra (ODS) vyhodil v roce 2010 šéfa sekce vyzbrojování Jiřího Staňka (Kalouskova muže) odvětil se mu Kalousek Promoprem a létaly hromy blesky, jelikož Staněk byl pro Kalouska velmi důležitou žábou na prameni, popisuje. „Kam tím mířím? Firma Skill získala několik zakázek právě na sekci vyzbrojování, kterou Staněk vedl, a od jeho odchodu, světe div se, už žádnou,“ dodává.

Skill podle Bárty získal dílčí zakázku také v kontroverzním (ÚOHS prověřovaným) systémem pro výplaty sociálních dávek na MPSV, které do nedávna vedl Jaromír Drábek, rovněž Kalouskův muž.

Firma Skill podle Bárty na začátku října získala i další zakázku od Generálního ředitelství cel, které svou působností spadá pod ministerstvo financí. V informačním systému veřejných zakázek je zakázka vedena pod jménem Analýza a návrh technického řešení systému COPIS a její hodnota přesahuje 1,6 milionu korun.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …