Bartoš a čtyři ženy. Kolaja neuspěl. Piráti obměnili vedení

13.01.2024 21:17

Hned čtyři ženy doplňují staronového lídra Pirátů Ivana Bartoše ve vedení strany. Po poslankyni Kláře Kocmanové a europoslankyni Markétě Gregorové zvolili členové jako místopředsedkyni také krajskou radní Janu Holomčík Leitnerovou a čtvrtou zastupitelku obce Krnsko na Mladoboleslavsku Dominiku Poživilovou Michailidu.

Bartoš a čtyři ženy. Kolaja neuspěl. Piráti obměnili vedení
Foto: Reprofoto: ČT24
Popisek: Ivan Bartoš (Piráti)

Na čtyři místopředsednická místa bylo celkem 14 kandidátů. V prvním kole volby se jejich seznam zúžil na šest jmen. Místopředsednická sestava nakonec doznala kompletní změny. Ženy porazily mimo jiné i Marcela Kolaju, který byl prvním místopředsedou a stál o znovuzvolení. 

"Je odvoleno. Dalšími dvěma místopředsedkyněmi Pirátů jsou Jana Holomčík Leitnerová a Dominika Poživilová Michailidu. Tým je kompletní a může začít pracovat. Pro mě je Celostátní fórum svátkem demokracie, dnešek to potvrdil. Piráti jsou dospělá strana s jasnými cíli. A víme, jak na to," okomentovala dnešní celostátní fórum místopředsedkyně Sněmovny Olga Richterová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…