Bartoš má novou vyzyvatelku.Je vyčerpaný, vzkazuje

03.01.2022 22:44

Šéfa Pirátů Ivana Bartoše vyzve o víkendu na souboj o předsednické křeslo kromě senátora Lukáše Wagenknechta a ostravského radního Davida Witosze i bývalá místopředsedkyně strany Jana Michailidu, neboť podle ní Bartošovi došly síly vést dál stranu, které se vymstil její pragmatismus, uvedla to pro Seznam Zprávy.

Bartoš má novou vyzyvatelku.Je vyčerpaný, vzkazuje
Foto: Reprofoto: CNN Prima News
Popisek: Ivan Bartoš (Piráti)

Podle Michailidu je současné vedení strany vyčerpané. „Projevuje se určité vyhoření v důsledku výsledku voleb. Spousta lidí do toho vkládala maximum,“ myslí si Michailidu, že je nejvyšší čas lidi ve vedení obměnit. „Myslím si, že většina lidí, co stála v čele strany, je vyčerpaná. A zaslouží si teď soustředit na jiné věci, třeba odpočinek nebo na své nově nabyté funkce,“ dodává.

Původní zdroj ZDE.

Vyčerpaný je podle ní především i předseda Pirátů Ivan Bartoš: „Myslím si, že musí být. Je člověk, a to by byl zápřah pro úplně každého. Máme i podnět na rozšíření předsednictva. Kdyby tam bylo třeba sedm lidí místo pěti, tak by přetížení těch pěti nebylo tak velké. To je věc, která možná projde, možná ne. To se dozvíme až na sjezdu,“ pokračuje.

Podle ní strana doplatila na to, že v posledních volbách vsadila na pragmatismus, ztratila tím prý svou autenticitu. „V jednu chvíli jsme se snažili z té situace vytřískat maximum a trochu jsme ustupovali od nějakých svých ideologických kořenů a programových základů pro ten akutní zisk,“ uvedla pro Seznam Zprávy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…