Bartošek s Gazdíkem se pustili do Babiše: Dovolená neomlouvá

09.11.2015 22:20

Část českých politiků má za to, že je třeba omezit právo opozice na obstrukce, respektive zrychlit jednání sněmovny. Ministři by také měli za povinnost zúčastňovat se jednání vlády. Vláda prý tuto povinnost zanedbává. Byl by to krok správným směrem? V pondělních Událostech, komentářích České televize o tom diskutovali místopředsedové sněmovny Jan Bartošek (KDU-ČSL) a úřadující předseda Starostů a nezávislých Petr Gazdík.

Bartošek s Gazdíkem se pustili do Babiše: Dovolená neomlouvá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Páteční zasedání sněmovny skončilo kolem druhé hodiny odpolední. Na projednávání elektronické evidence tržeb se opět nedostalo

Oba místopředsedové se shodli na tom, že by se ministři měli do sněmovny dostavovat častěji. A když už nemohou, mohli by je zastupovat nějací koaliční poslanci. Čestnou výjimku prý tvoří ministři kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) a ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO). Ti tam prý sedí skoro pořád.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Nemusel by se tak opakovat případ, kdy sice sněmovna projednává zákon z dílny ministra Andreje Babiše, který ale není přítomen, neb je ve stejném čase na dovolené. „U pana ministra Babiše je chvályhodné, že chce být s rodinou, ale pokud je svolána mimořádná schůze sněmovny, protože jeho úředník včas nedodal podklady k zákonu. A z tohoto hlediska je nepřítomnost ministra na té schůzi zvláštní,“ podotkl Gazdík. A Bartošek mu dal za pravdu. „Pro mě není dovolená důvod k tomu, aby se člověk neúčastnil jednání sněmovny,“ připustil.

Obratem ovšem doplnil, že by sněmovna měla méně obstruovat, aby bylo možné více pracovat. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…