Bátora jako Hitler? Havel je zneklidněn současnou politikou

13.09.2011 21:18

Exprezident Václav Havel po dlouhé mediální odmlce vynucené jeho zdravotním stavem konečně promluvil. V rozhovoru, který zítra zveřejní deník MF Dnes, mimo jiné vyjádřil znepokojení nad vývojem politické kultury. Opřel se ale i do některých kroků současného prezidenta Václava Klause nebo do Věcí veřejných.

Bátora jako Hitler? Havel je zneklidněn současnou politikou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Havel

"Jako občan jsem hluboce frustrován a zneklidněn prohlubujícím se odcizením politiky a veřejnosti," postěžoval si Havel.


Fašistické názory mimo pracovní dobu prý propagoval třeba Hitler

V souvislosti s nedávnou kauzou úředníka Ladislava Bátory Havel uvedl, že ho nesmírně zaujal postoj Věcí veřejných, které prý tolerují polofašistické či poloantisemitské názory, pokud je pracovník pronese mimo pracovní dobu.

"Ano, přesně tak tomu je: jistý malíř pokojů také přece zakládal svou stranu v mnichovské hospodě a ne na pracovišti. Pravda, tu a tam to zřejmě někdo poruší a naslouchá nové straně přímo na Hradě, a to ještě v rozporu se svým tvrzením, že malé strany jsou ohrožením demokracie," reagoval na rétoriku Věcí veřejných i prezidenta Klause Havel.


Bývalý prezident se v rozhovoru vyjádřil i ke svému zdravotnímu stavu. „Měl jsem dlouho jakýsi komplikovaný zápal plic s různými nedobrými průvodními jevy. Teď to naštěstí už odchází, byť podle mne - nikoliv podle mého lékaře - velmi pomalu," uvedl Havel.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: qot

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…