Bavorské ministerstvo vnitra varuje: Už vůbec nestíháme kontrolovat hranice

27.12.2015 17:45

Podle bavorského ministra vnitra Joachima Herrmanna (CSU) nestíhá německá policie důkladně kontrolovat hranice, protože jí chybí větší počet strážníků.

Bavorské ministerstvo vnitra varuje: Už vůbec nestíháme kontrolovat hranice
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

„Federální policii chybějí policisté pro důkladnou kontrolu hranic, a to je důvod, proč naše spolková  vláda učinila nabídku,“ uvedl v rozhovoru pro nedělní Welt am Sonntag ministr vnitra Joachim Herrmann a přiznal, že chce, aby se Bavorsko aktivně zapojilo do ostrahy hranic.

Proto prý bavorská policie pomoc spolkové německé policii nabídla, ale ta prý odmítla. „Spolková vláda odmítá, a přitom by bavorská policie mohla se souhlasem spolkového ministerstva vnitra jednoduše kontrolovat hranice Bavorska, je na to dostatečně připravena,“ řekl v rozhovoru dále Herrmann.

„Děláme kontroly, ale ty už jsou za hranicemi v našem vnitrozemí, to už je někdy pozdě, uprchlíci už mají vystavené doklady, proto voláme po důslednější kontrole našich hranic,“ poznamenal v rozhovoru rovněž s tím, že se nyní bavorská policie musí soustředit na akce mimo hranice. Podle ministra je v současné době bezpečnostní riziko s ohledem na organizovaný zločin a hrozbu mezinárodního terorismu obvzlášť vysoké, a příliv uprchlíků tak podle něho musí v následujícím roce výrazně klesnout.

„Nyní stále překračuje až 4 000 uprchlíků za den bavorské hranice. Toto číslo se nesmí zlehčovat, musíme dosáhnout toho, aby se příliv uprchlíků snížil  v průměru na 1 000 za den,“ uvedl na závěr Herrmann, podle něhož Německo v roce 2016 nebude schopné integrovat více než 350 000 uprchlíků a rozhodně už nebude moci přijmout milion migrantů jako v letošním roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…