Bedekr pro otrlé. Takto láká turisty na dovolenou Islámský stát

08.08.2015 6:19

Islámský stát vydal bizarní online turistickou brožuru ve snaze vyobrazit svoje území jako vhodnou cílovou destinaci pro dovolenou. Z fotografií čiší pohodová letní atmosféra, která je vlastní skutečným turistickým destinacím. Více informací přináší britský deník Daily Mail.

Bedekr pro otrlé. Takto láká turisty na dovolenou Islámský stát
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Islámský stát dbá na pečlivé zaznamenávání poprav křesťanů

„Máte rádi slunce, moře a... džihád?“ ironicky konstatuje Daily Mail a poukazuje na to, že v brožurách se nepíše nic o stínání hlav či vyhazování homosexuálů z výškových budov. Turistická brožura nabízí klidné záběry na bazén olympijských rozměrů nacházející se v iráckém Mosulu. Dále je možné spatřit džihádistického včelaře při práci či farmáře na trhu. „Hlavní záměr autorů tohoto turistického průvodce je zřejmý. Chtějí navodit atmosféru naprosté normality, tak vzdálené od skutečné reality doprovázené sexuálním otroctvím, veřejným bičováním a stínáním hlav,“ píše Daily Mail.

Islamisté se dokonce snaží v rámci netradičního průvodce vylíčit obléhanou teroristickou pevnost Rakka v severní Sýrii jako turistickou atrakci s výhledem na západ slunce vycházející nad řekou Eufrat. „V irácké Fallúdže se zase džihádisté věnují večernímu rybaření, potápění a skákání do vody z okolních útesů. Experti ISIS dokonce vytvořili z těchto obrázků mobilní aplikaci a lidé si je tak mohou stahovat jako tapety na své mobilní telefony,“ informuje britský deník a dodává, že při bližším pohledu na zmíněné obrázky každého chuť na dovolenou v Islámském státě přejde.

Celý text v angličtině najdete ZDE

„Pokud nemají lidé koupající se v bazénu dostatečně dlouhé kraťasy a tričko, tak je stihne krutý trest. To samé je čeká v případě, že u vody používají vulgární slova. K tomu navíc bojovníci ISIS uplatňují zákony zakazující ženám koupat se v bazénu či jiném vodním zdroji,“ uvádí Daily Mail a poukazuje na to, že před několika měsíci džihádisté z ISIS používali vodu k mnohem méně idylickým činnostem. „Zkraje roku se na internetu objevily záběry, na kterých bojovníci Islámského státu zavírají vězně do klecí a spouštějí je do vody, aby je utopili.“

Navzdory snaze prezentovat Islámský stát jako ideální letní destinaci pro turisty je však dle Daily Mail zřejmé, že oni sami tráví dovolenou jinde. „Minulý měsíc jsme mohli vidět fotografii teroristy z ISIS Pasaliasi Isdeho, který se nechal jen tak v plavkách vyfotit vedle nic netušících turistů v černomořském letovisku Amasra,“ uvádí Daily Mail.

reklama

autor: pro

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …