Bělobrádek: Pussy Riot byly nechutné. Ale...

28.01.2015 13:48

Jak to tedy je, ptá se jeden ze čtenářů ParlamentníchListů.cz místopředsedy vlády za lidovce Pavla Bělobrádka. „Proč nevadí hanobení kostela, když karikatury jsou urážlivé?“ zní otázka člověka, který vystupuje v diskusi pod jménem Jeroným Pražský. Získal totiž dojem, že Bělobrádek obhajoval punkovou skupinu Pussy Riot a její protiputinovské gesto v pravoslavném chrámu, zatímco karikatury z dílny Charlie Hebdo označil za znevažující.

Bělobrádek: Pussy Riot byly nechutné. Ale...
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Pavel Bělobrádek

„Proč myslíte, že karikatury islámských fundamentů jsou urážlivější než zpívání sprostých písniček v kostele, souložení v muzeu nebo strkání kuřete do vagíny na veřejnosti? Nerozchází se tyto Vaše postoje s křesťanskou morálkou?“ Takto zaútočil Jeroným Pražský.

Šéf lidovců však čtenáři tvrdí, že se zmýlil. „Nikdy jsem nic z toho, co popisujete, neobhajoval, tak kde na takové blbosti chodíte???“ Píše Bělobrádek a dodává: „Pussy Riot jsem nepodporoval, bylo to nechutné. Ale trest, který dostaly, byl nepřiměřeně tvrdý, to si myslím,“ dovysvětlil ministr.

Celý dotaz s odpovědí ZDE:

Celý dotaz s odpovědí ZDE:

Reforma musí proběhnout, ale kolaps opravdu nehrozí

Lidovecký ministr dostává i jiný druh otázek. Jeden ze čtenářů se pozastavil na tím, že na ČT24 byla zmínka, že NKU upozorňuje Ministerstvo financí, že na vyplácení důchodů je peněz na tři měsíce. „Když slyším, kolik se přispělo miliard na různé podpory zahraniční pomoci, tak si říkám, proč jsem vlastně platil daně, když teď stát pro mě nebude mít peníze na penzi a nejenom pro mne.“

Ministr upozornil tazatele, že penzijní systém vypadá trochu jinak. „Vlastně platíme penzi my těm, kteří už v ní jsou, a nám je budou platit naše děti. Na penze bude určitě,“ tvrdí Bělobrádek s tím, že právě dostal výstup Potůčkovy důchodové komise. „Reforma musí proběhnout, ale kolaps opravdu nehrozí,“ píše Bělobrádek.

Celý dotaz s odpovědí ZDE:

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…