Bělobrádek prý nechtěl, aby KDU-ČSL vstoupila do vlády. Ale přehlasovali ho

06.01.2014 8:05 | Zprávy

Ve dvou odpovědích na dotazy čtenářů ParlamentníchListů.cz místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek říká, že on osobně nechtěl vstup KDU-ČSL do vlády a dokonce ani šéf lidovců Bělobrádek vstup do koalice nepodporoval. Bartošek však čtenářům zdůrazňuje, že o tom demokraticky rozhodl celostátní výbor strany.

Bělobrádek prý nechtěl, aby KDU-ČSL vstoupila do vlády. Ale přehlasovali ho
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Bartošek, místopředseda KDU-ČSL pro sociální politiku

Jeden ze čtenářů v otázce na místopředsedu KDU-ČSL Jana Bartoška zdůrazňuje, že ve volbách lidovci skončili poslední. „A co máte společného se skutečným vítězem, hnutím ANO? Téměř nic. Antipatie mezi vámi nezastíníte a bude hůř. Pro příští rok jste si nic zásadního nevytyčili, ale až dojde na lámání chleba..." píše čtenář a klade otázku: „Proč vy osobně podporujete vstup do vlády a koalice?“

Celý dotaz a odpověď na něj zde.

Jan Bartošek odpovídá stejně jako dalšímu ze čtenářů, který položil obdobný dotaz s tím, že i Pavel Bělobrádek o vládní spolupráci nestál. „Jsme stranou demokratickou a tak ani předseda si nemůže dělat, co chce. On osobně a ostatně i já jsme do vlády nechtěli, ale naším nejvyšším orgánem mezi sjezdy je CV (celostátní výbor) a ten rozhodl jinak," sdělil.

„To znamená, že i samo předsednictvo strany musí respektovat to, co mu nařídí celostátní výbor a jeho členové opět respektují usnesení krajských a okresních organizací. Já osobně jsem vstup do koalice nepodporoval, ale musím respektovat přání většiny,“ vysvětlil Bartošek čtenářům ParlamentníchListů.cz.

Celý dotaz a odpověď na něj zde.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…