Bělobrádek se obává situace na Ukrajině. Může to tam prý dopadnout jak v Bělorusku

19.01.2014 9:51

Situace na Ukrajině je stále napjatá, ukrajinská vláda a ukrajinské soudy se snaží dělat vše proti prodemokratickým demonstracím v centru Kyjeva. Tamější současné dění komentují i představitelé KDU-ČSL. Shodují se, že česká vláda by podobně jako Evropská unie měla dát najevo své znepokojení.

Bělobrádek se obává situace na Ukrajině. Může to tam prý dopadnout jak v Bělorusku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Ukrajinský soud demonstrace zakázal a prezident podepsal zákony namířené proti demonstrantům. Zákony nyní pod přísnými tresty zakazují nepovolenou instalaci stanů, používání zesilovačů na veřejných prostranstvích či protestní konvoje více než pěti automobilů. Za pomluvu vládních představitelů například hrozí až rok nápravných prací a až pěti lety vězení může být potrestáno blokování úřadů.

Jako v normalizačním Československu

"Je to přesně jako v Československu na začátku normalizace," uvedl v komentáři pro ParlamentníListy.cz Pavel Svoboda, lídr KDU-ČSL do voleb do Evropského parlamentu, a dodal, že lidovci jednohlasně podporují demokraticky smýšlející Ukrajince.

Celý text ZDE

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek oceňuje vyjádření evropského komisaře Štefana Fülleho, který se Ukrajinců zastal. Zároveň se však netají svými obavami o další budoucnost této země. "Naše vláda by měla vývoj na Ukrajině sledovat a vyjádřit stejně jako Evropská unie velké znepokojení. Je nebezpečí, že to na Ukrajině dopadne jako v Bělorusku,“ strachuje se šéf lidovců.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nem

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…