Bělobrádek si pochvaloval výsledky voleb. Lidé prý ocenili lidovecký klid

14.10.2014 18:57

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek v úterní Kauze dne Rádia Impuls zhodnotil průběh komunálních voleb. Výsledky si velmi pochvaloval, včetně výsledků na Praze 7, kde zvítězil Jan Čižinský, který sice nekandidoval pod stranickou hlavičkou, ale s Bělobrádkem v minulosti spolupracoval. Řeč přišla i na vládu nebo Jiřího Čunka.

Bělobrádek si pochvaloval výsledky voleb. Lidé prý ocenili lidovecký klid
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Pavel Bělobrádek

KDU-ČSL nebude vydávat pokyny k uzavírání koalic na komunální úrovni. „Nespolupracujeme s radikály, ale vše ostatní je na zdejších listech a místních známostech,“ podotkl Bělobrádek. Vzpomněl i na úspěch Jiřího Čunka, který se ve Vsetíně vrátí do křesla starosty. To vše znamená, že se KDU-ČSL vrátila na politickou scénu. A to i proto, že je to strana s tradicemi, ale také s vizemi do budoucna. „Je skutečně třeba vrátit se ke kořenům a vydefinovat si, kdo jsme i odkud a kam kráčíme. My jsme na to měli dva roky,“ popsal situaci předseda lidovců.

Strana měla i štěstí v tom, že dva roky nebyly volby, Pomohly i chyby předminulé vlády. Lidé oceňují i klid v KDU-ČSL. „U nás žádné party a partičky nejsou, my jsme jednotní,“ zdůraznil.

Současná vláda si podle ministra pro vědu výzkum a inovace vede dobře.“Lidé to i oceňují tou podporou,“ zdůrazňuje vicepremiér. To by mohlo přinést bonusové body těm koalicím, které budou založeny na vládním půdorysu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…