Bělobrádek spokojeně vysílá z návštěvy USA

19.11.2014 12:47

O zážitky ze čtyřdenní americké „mise“ vedené premiérem Bohuslavem Sobotkou, jejímž vrcholem má být dnešní odhalení busty bývalého československého a českého prezidenta Václava Havla v budově amerického Kongresu se na sociálních sítích dělí někteří členové delegace. S patřičnou fotografickou dokumentací.

Bělobrádek spokojeně vysílá z návštěvy USA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda sněmovny Pavel Bělobrádek s předsedou sněmovny Janem Hamáčkem

Vedle premiéra Bohuslava Sobotky odcestoval do Spojených států amerických i předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, manželka exprezidenta Havla Dagmar, ministr kultury Daniel Herman, místopředseda vlády a šéf lidovců Pavel Bělobrádek či předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček.

A právě poslední dva zmiňovaní členové české delegace – Pavel Bělobrádek a Jan Hamáček – na svých profilech na sociálních sítích zveřejňují obrazovou dokumentaci návštěvy USA, kterou opatřují svými komentáři.

Uživatelé Facebooku či Twitteru si tak mohou prohlédnout fotografie ze slavné koncertní síně Carnegie Hall, kde Česká filharmonie v pondělí odehrála při příležitosti oslav pětadvacátého výročí sametové revoluce Dvořákovu Novosvětskou a Smetanovu Vltavu a dočtou se, že za to sklidila ovace ve stoje.

Následující den se Jan Hamáček vydal s premiérem Bohuslavem Sobotkou do Bílého domu, kde je přijal americký viceprezident Joe Biden. Jednání s druhým nejvýše postaveným mužem USA si předseda sněmovny pochvaloval. Bylo prý velmi přátelské, což Hamáček dokumentoval přiloženými fotografiemi.

Pavel Bělobrádek mezitím na Twitteru zveřejnil snímky amerických novin – The USA Today a Wall Street Journal – které reflektují pondělní pražskou demonstraci proti prezidentovi Miloši Zemanovi. A přidává zmínku, že „jsme se proslavili“.

Pak už se věnoval plnění oficiálního programu, v rámci něhož navštívil laboratoře v baltimorské nemocnici John Hopkins University a Marylandskou univerzitu, kde si to podle svých slov opravdu hodně odpracoval. Nad svým programem nicméně vyjádřil spokojenost, což doložil konstatováním:  „I am very optimistic :-)." Úterní večer pak Bělobrádek zakončil galavečeří ve Washingtonu, z níž rovněž neopomněl zveřejnit obrazovou dokumentaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…