Bém musí odejít ze sněmovny, řekl analytik ČT

25.03.2012 21:48

168 hodin ve své úvodní reportáži přineslo poohlédnutí za aktuální kauzou odposlechů Romana Janouška. Zejména ústy analytika tohoto veřejnoprávního média následně vyzvalo poslance Pavla Béma, aby složil svůj mandát.

Bém musí odejít ze sněmovny, řekl analytik ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Bém

"Myslím si, že není možné, aby člověk, který nemá sebemenší důvěru občanů, v Poslanecké sněmovně zůstával," uvedl ve 168čce analytik Petr Fischer. Ten zároveň dodal, že je velmi rád, že deník MF Dnes přináší nejen přepisy, ale celé audio znění pět let starých odposlechů podnikatele Janouška a tehdejšího primátora Béma. "Jsem hrozně rád, že mohu slyšet ten tón, jakým se spolu baví."

V několika minutové reportáži vystoupil taktéž autor materiálů, novinář Jaroslav Kmenta, který upozornil na Janouškovo švýcarské konto. "Otázka je, kde ty miliardy vzal," řekl.

Pavel Bém vyjádření odmítnul.

Televizní noviny na Nově navíc v neděli večer nabídnuly další odposlechy právě mezi Bémem a Janouškem. Poslanec ODS v nich lobbistu žádá o "noty" ke společnosti Navatyp poté, co v červnu 2007 náhle zemřel její majitel Richard Navrátil.

Janouškovi bylo v neděli odpoledne předáno na krajském ředitelství v Praze obvinění ze spáchání dvou trestných činů. V případě viny může skončit za mřížemi až na pět let.

"V devadesátimilionovém Vietnamu je nemyslitelné aby se někdo, navíc veřejně, dopustil takového jednání. Od pátečního odpoledne jsem jako šéf Česko-vietnamské společnosti zavalen maily a telefonáty Vietnamců z celého Česka. Nedokážou jako buddhisté pochopit, co se vlastně v pražské Michli stalo," řekl ParlamentnímListům.cz Marcel Winter, šéf Česko-vietnamské společnosti.

Lidé z vietnamské komunity jsou na tom prý v posledních hodinách psychicky špatně, jsou v šoku a v obavách. Doplňme, že jednapadesátiletou ženou, kterou Janoušek porazil a přejel, byla právě Vietnamka dlouhodobě žijící v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…