Bém se rázně distancoval od kauzy Opencard: Vinni jsou Svoboda s Hudečkem

18.10.2013 18:27

Někdejší pražský primátor Pavel Bém se ve svém vyjádření pro ParlamentníListy.cz distancoval od viny za současné pokutování hlavního města a pražského dopravního podniku Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže.

Bém se rázně distancoval od kauzy Opencard: Vinni jsou Svoboda s Hudečkem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý primátor Prahy Pavel Bém

„Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže rozhodl o tom, že Magistrát hlavního města Prahy (MHMP) a Dopravní podnik hlavního města Prahy (DP) se dopustily porušení zákona při zadávání veřejných zakázek v kauze Opencard. MHMP a DP dostaly pokutu 600 a 500 tis. Kč za to, že v rozporu se zákonem zadaly v jednacím řízení bez uveřejnění, tedy tím nejméně transparentním způsobem, zakázku firmě Haguess, kterou zvýšily neopravněné náklady za provoz a podporu kartového centra 7,5x oproti původním nákladům,“ rekapituluje Pavel Bém ve svém vyjádření pro ParlamentníListy.cz poslední vývoj celé kauzy.

Svou vinu přitom rozhodně odmítá: „Rád bych se absolutně od těchto pochybení distancoval,“ pokračuje a původce hledá v současném a minulém vedení hlavního města. „Jsou v plném rozsahu politickou nezodpovědností a manažerským selhaním bývalého primátora Svobody a pražské TOP 09 v čele s panem primátorem Hudečkem a paní radní Vorlíčkovou. Oni byli ti, kteří nejenom že v rozporu s právními stanovisky a posudky zrušili otevřené výběrové řízení, ale rovněž zadali v rozporu se zákonem zakázku 'z ruky' firmě Haguess,“ pokračuje exprimátor.

„To je také obsahem vyšetrovaní Policie ČR a obvinění celé Rady hlavního města Prahy v čele s exprimátorem Svobodou. S působením bývalého vedení města před rokem 2010 to nemá absolutně nic společného,“ uzavírá Pavel Bém.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…