Benešov děkoval gentlemanům silnic

11.08.2017 19:11

Starosta města Benešov osobně poděkoval za příkladné poskytnutí první pomoci při tragické dopravní nehodě dvěma mužům, kteří obdrželi i ocenění Gentleman silnic. Na začátku loňského srpna přímo v Benešově došlo ke dvěma dopravním nehodám, které způsobil v jeden den bezprostředně po sobě devatenáctiletý řidič.

Benešov děkoval gentlemanům silnic
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Svou bezohlednou jízdou způsobil smrt jednoho člověka a zranění dalších čtyř osob. U příležitosti předání ocenění Gentleman silnic starosta poděkoval dvěma oceněným mužům, kteří prokázali osobní odvahu a poskytli první pomoc při této tragické nehodě. „Jsem nesmírně rád, že jsem mohl osobně být při této události a oběma oceněným jménem města poděkovat. Vážím si toho, že se nezalekli, nezpanikařili a svým jednáním projevili nejen velkou dávku odvahy, ale snahou pomoci jinému i velkou dávku lidskosti,“ řekl starosta Benešova Petr Hostek.

Starosta také předal oceněným děkovné listy, pamětní medaile a poukázky na pohonné hmoty ve výši 3.000 korun pro každého z oceněných. „Bohužel, nic už nesmaže následky této nehody, které se staly pro oběť a její rodinu zcela fatálními, ale jsem rád, že jsme dnes mohli alespoň tímto způsobem poděkovat slušným lidem, kteří neváhali pomoci jiným,“ doplnil starosta.  

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

7:43 Ne, nic. Ukrajina zklamána nejbližším spojencem

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj před pár dny sdělil členům NATO, že Ukrajina potřebuje minimá…