Bezpečnost v Praze: Policie instaluje na náměstích zátarasy proti autům

21.12.2016 17:10

Vjezdu do dolní části Václavského náměstí mají zabránit zhruba půl metru vysoké betonové zábrany, které tam dnes odpoledne začaly instalovat Pražské služby pod dohledem policie. Opatření souvisí s pondělním teroristickým útokem v Berlíně, kde do davu lidí na vánočním trhu vjel kamion. Obdobné zábrany budou i na Staroměstském náměstí od Pařížské ulice, řekl ČTK policista, který na stavbu dohlíží.

Bezpečnost v Praze: Policie instaluje na náměstích zátarasy proti autům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slavnostní složení služebního slibu příslušníků Policie ČR na Hradčanském náměstí

Policie v Česku zvýšila bezpečnostní opatření krátce po berlínském útoku, který si vyžádal 12 obětí, a týkají se zejména míst, kde se pohybuje velké množství lidí, například na vánočních trzích, nádražích nebo v obchodních centrech. Policie tam posílila hlídky a v Brně, Jihlavě, Plzni, Ostravě a Liberci dnes zablokovala i vjezdy na trhy.

Ke konkrétním bezpečnostním opatřením v Praze se policie zatím nevyjádřila. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) je chce spolu s policejním prezidentem Tomášem Tuhým představit dnes v podvečer.

Praha zatím posílila bezpečnostní opatření v MHD a v centru metropole. Strážníci věnují pozornost odloženým věcem, odstaveným vozidlům a jakémukoliv podezřelému chování, uvedl magistrát.

Podobná opatření platí například i ve městech na Vysočině, kde přibylo hlídkujících policistů vybavených dlouhými střelnými zbraněmi. Kolem plochy Masarykova náměstí v Jihlavě, kde se konají vánoční trhy, dnes byly instalovány těžké betonové květináče, které by měly zamezit možnému vjezdu nákladního vozidla. Zábrany se podle krajské policejní mluvčí Dany Čírtkové objeví zřejmě i na dalších místech v kraji.

V Plzni zvýšili policisté a strážníci dohled nad trhy na centrálním náměstí a v obchodních centrech. „Během dneška by měly být v centru instalovány z příjezdových směrů k náměstí betonové bloky neboli zátarasy, jež by znemožnily vjezd vozidel na plochu náměstí,“ řekla mluvčí magistrátu Eva Barborková. Už se instalují ve směru z ulic Prešovská, Dřevěná a Františkánská.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…