Biden láká děti na zmrzlinu. Zničehonic

17.08.2023 10:14 | Monitoring

Americký prezident Joe Biden už opět vzbuzuje nemalé vášně tím, jak se chová během svých proslovů. Tentokrát však za tím není žádné přeřeknutí, nýbrž samotný obsah sdělení, s nímž v tomto týdnu vystoupil před publikem ve Východním sále Bílého domu. Prezident USA se totiž během své tiskovky nechal slyšet, že nežli přejde k samotnému shrnutí dopadů rok starého „protiinflačního“ balíčku, má sdělení nikoliv pro přítomné, ale pro jejich děti. „Znám tady v okolí několik opravdu skvělých zmrzlináren,“ nabádal děti, aby za ním dorazily do Bílého domu. „Tatínek vám to dluží,“ vzkázal, co pro ně chystá.

Biden láká děti na zmrzlinu. Zničehonic
Foto: repro Youtube
Popisek: Joe Biden

Anketa

Souhlasíte s ministrem Rakušanem, že spáchá-li zločin stát (má na mysli Rusko), musíme trestat i jeho občany?

3%
97%
hlasovalo: 23347 lidí
Americký prezident Joe Biden je svou nákloností ke zmrzlině znám již řadu let a sám dříve prohlásil, že jestli je něco s jeho osobou spojováno, tak to jsou sluneční brýle Ray Ban a zmrzlina s čokoládovými kousky.

Toto Bidenovo vyjádření přitom není příliš daleko od pravdy, jelikož je v Americe opravdu dosti proslulý tím, jak velkým milovníkem zmrzliny je. A navíc na to americký prezident dost často rád naráží i během svých proslovů.

Chuť na zmrzlinu zřejmě Biden pociťoval i během tohoto týdne, kdy vystoupil s projevem, v němž měl shrnout dopady svého rok starého „protiinflačního“ balíčku. Těsně předtím, než začal vyzdvihovat úspěchy své administrativy, tak Biden vypustil i poznámku, která se však tentokrát netýkala pouze zmrzliny, ale došlo i na děti.

Poté, co Biden předstoupil před publikum ve Východním sále Bílého domu, se rozhodl před záhájením svého projevu odbočit a uvedl, že chce dětem přítomných říct jednu věc. „Chci vašim dětem říct jednu věc. Znám tady v okolí několik opravdu skvělých zmrzlináren a… Tatínek vám to dluží,“ zaznělo z úst amerického prezidenta s dodatkem, že si o tom mají přítomní s ním „potom promluvit“.

Tato slova z úst prezidenta USA vzbuzují pozornost nejen kvůli samotné zmrzlině, ale také v rámci toho, že Biden dříve šokoval Američany i podobně laděnými proslovy směrem k mladistvým. Pozornost vyvolal před rokem například jeho projev k největšímu odborovému svazu učitelů v zemi, jelikož během něj najednou ukázal na jednu z žen a vzpomínal, že už toho oba dva dosti zažili i přes značný věkový rozdíl. „Jí bylo dvanáct a mně třicet, ale tak... Tahle žena mi pomohla udělat strašně moc věcí,“ řekl Biden a nespecifikoval, co přesně má na mysli, čímž vyvolal nemálo dohadů.

Za nepříliš vhodné také mnohá americká média označují Bidenovo žertování o zmrzlině z letošního března. Zatímco většina lidí v USA s hrůzou sledovala zprávy o masové střelbě na základní škole v Nashvillu, při níž o několik hodin dříve zemřelo šest lidí, Biden byl evidentně ve velmi povznesené náladě a šprýmoval. „Jmenuji se Joe Biden. Jsem manžel doktorky Jill Bidenové. A mám rád čokoládovou zmrzlinu Jeni's. Vlastně jsem sem přišel, protože jsem slyšel, že tu mají čokoládovou zmrzlinu,“ vtipkoval prezident a prozradil, že má této zmrzliny „nahoře plnou ledničku“. „Myslíte si, že si dělám legraci? Nedělám,“ dodal ještě s úsměvem od ucha k uchu, načež po chvíli přešel k proslovu týkající se samotné střelby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Biden láká děti na zmrzlinu. Zničehonic, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAchtung , 17.08.2023 10:45:31
Nám říkali na základní škole, že lákají na bonbóny.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …