Bilderberg, schůze nejmocnějších lidí světa: Nové informace

30.05.2014 9:12

O právě probíhajícím setkání neformální skupiny čelných západních politiků, byznysmenů i šéfů tajných služeb Bilderberg v dánské Kodani píše na poslední straně pátečních Hospodářských novin komentátor Jindřich Šídlo. V odlehčeném tónu se snaží ironizovat ty, kteří v jednání Bilderbergu vidí setkání nejmocnějších spiklenců světa, jak je označil dnešní text na Britských listech.

Bilderberg, schůze nejmocnějších lidí světa: Nové informace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Měna Euro

Letošního, již šedesátého setkání se mají účastnit britský ministr financí George Osborne, šéfové NATO, Mezinárodního měnového fondu, banky HSBC, ropných firem Shell a BP, banky Goldman Sachs International, španělská královna Sofía, bývalá nizozemská královna Beatrix, švédský ministr zahraničí Carl Bildt, někdejší italský premiér Mario Monti, několik vydavatelů médií a desítky dalších generálních ředitelů, miliardářů a vysokých politiků z celé Evropy. (Seznam účastníků setkání ZDE.)

Bilderberg postihla panika?

Podle serveru se budou domlouvat o problémech na téma „Co dál pro Evropu?", „Ukrajina", „Sdílení výzvědných informací" a „Existuje soukromí?".

Server Petra Hájka Protiproud s odvoláním na amerického publicistu Paula Josepha Watsona uvádí, že setkání skupiny Bilderberg se odehrává ve znamení již dlouho nevídané paniky. Pravidelná konference prý bude muset „řešit“ zejména nepoddajnost Ruska v otázce Ukrajiny, která naznačuje stabilnější narušení plánů unipolárního světa stejně jako „anti EU revoluce“ v některých členských zemích, která se projevila nevídaným úspěchem protiunijních stran ve Francii a Velké Británii.

Druhým výbušným tématem jednání má být Rusko a prezident Putin, o kterém americký ministr zahraničí John Kerry podle publicisty přímo prohlásil, že „se opovážil vyzvat mezinárodní systém na souboj“. Bilderberg se tedy bude muset zabývat hrozbou „alternativního světového řádu“, který se může zrodit ze spolupráce expandujících ekonomik Ruska, Číny, Brazílie, Indie a jižní Afriky.

Zcela jinou optikou vidí jednání Bilderbergu Jindřich Šídlo ve dnešních HN. Výše zmíněné kritiky Bilderbergu nepřímo označuje za příznivce spikleneckých teorií. Zmiňuje slova Karla Schwarzenberga, která pronesl předminulý týden ve sněmovně v diskuzi s poslancem Jaroslavem Foldynou (ČSSD): „Já jsem nikdy nepodporoval bombardování Srbska. Naopak, to si dobře pamatuju, těsně před tím, než to začalo, bylo zasedání Trilateral Commission ve Washingtonu a tehdy byli tři, bohužel pouze tři přítomní, kteří se postavili proti plánu zahájit bombardování Srbska. To byl, budete se divit, Henry Kissinger, byl to nynější ministr zahraničí Království švédského Carl Bildt a potom jsem byl já v té diskuzi.“

Po patnácti letech to Schwarzenberg vykecal

Šídlo k tomu ironicky poznamenává: „Takže patnáct let se to Trilaterální komisi, jedné z těch tajemných institucí řídících náš svět, daří tajit a on to pak Schwarzenberg prostě vykecá – kdo si doteď myslel, že o bombardování Bělehradu rozhodli na jaře 1999 Bill Clinton, Tony Blair, Gerhard Schröder a třeba také Miloš Zeman a jeho vláda, žil v bludu.“ Znovu ironicky podotýká, že to, že všechno je jinak, potvrdila i mainstreamová média, která dostala „seshora“ pokyn, aby o těchto Schwarzenbergových slovech mlčela.

Šídlo se snaží význam Trilaterální komise snížit tvrzením, že Schwarzenberg byl tehdy mimo politiku, Bildt vedl švédskou opozici a republikán Kissinger byl už léta na penzi, sice s vlivem, ale omezeným.

Ohledně jednání Bilderbergu zmiňuje, že „nejtajnější z tajných, už šedesát let mýty opředené bratrstvo“ ohlásilo na své webové stránce, že se tento víkend sejde v Kodani. „Prostě jen tak, jakoby to byl večírek dvacet let po maturitě,“ uvádí a opět s nadsázkou dodává: „Přitom se skutečný Bilderberg sešel dávno úplně někde jinde a vydal instrukce, protože naposledy to k těm eurovolbám tak úplně nevyšlo, ledaže by Marine Le Pen a Nigel Farage byli součástí nějakého ještě mnohem rafinovanějšího plánu, na který už nedohlédneme vůbec,“ končí opět ironicky komentátor Šídlo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…