Bílý dům přechází do útoku. Jde o prohřešky Hillary Clintonové

01.11.2017 13:21

Americká média podrobně rozebírají body obvinění proti Paulu Manafortovi, bývalému šéfovi volební kampaně Donalda Trumpa. Do ztracena mezitím míří neméně vážná obvinění, která se týkají mediálně protěžované Hillary Clintonové.

Bílý dům přechází do útoku. Jde o prohřešky Hillary Clintonové
Foto: White house
Popisek: Donald Trump

Ačkoli Manafort odešel z pozice šéfa Trumpovy kampaně již loni v srpnu a pobyl v ní jen několik týdnů, poskytují jeho současné problémy se zákonem americkému mediálnímu mainstreamu vítanou příležitost, jak „zúčtovat“ i se samotným prezidentem. Nicméně faktem zůstává, že byl někdejší spolupracovník prezidentů Forda, Reagana či Bushe staršího obviněn hned ze dvanácti přečinů. Jedním z nich je například „spiknutí proti Spojeným státům“.

Anketa

Kdybyste byli prezident, vyžadovali byste od Babiše 101 hlasů, jako chtěl Zeman kdysi po Němcové?

hlasovalo: 9315 lidí

Mezi další patří porušování daňové povinnosti či paní špinavých peněz. A zejména jeho poradenskou činnost pro někdejšího prezidenta Ukrajiny Janukovyče a kontakty s Ruskem považuje šéf FBI a zvláštní poradce pro vyšetřování vazeb Donalda Trumpa na Rusko Robert Mueller za potvrzení jeho tezí. Ještě před Janukovyčem Manafort „radil“ ukrajinskému oligarchovi Děripaskovi, který je znám svým přátelským vztahem k Putinovi.

Výše zmíněné dělá z Manaforta v očích jeho odpůrců hlavní postavu celého příběhu, podle kterého měl Trumpův tým dosáhnout vítězství v prezidentských volbách díky spolupráci s Ruskem. Tyto teze jsou propagovány a podporovány za přispění demokratů a Hillary Clintonové CNN, deníky The Washington Post a The New York Times i dalšími zástupci mainstreamových médií. Jejich pozornost se nyní soustředí na Trumpa, byť před několika dny vyšly na světlo znepokojivé informace, které se týkají i Clintonové.

Neúspěšná demokratická kandidátka čelí obvinění ze střetu zájmů, kterého se měla dopustit v době, kdy stála v čele amerického ministerstva zahraničí. Právě ona posvětila obchod, v rámci kterého byl hlavní dodavatel uranu pro USA, společnost Uranian One, prodána dceřinné společnosti ruského státního energetického gigantu. Schválení transakce proběhlo poté, co nadace manželů Clintonových obdržela od jednoho z investorů 145 milionů dolarů.

Ještě vážnější jsou obvinění, která se týkají rozhodnutí Clintonové a demokratů zaplatit si „kompro“ naTrumpa, které mělo „dokázat“ jeho vazby na Rusko. Do celé záležitosti byl zapojen i bývalý britský zpravodajec a podle dostupných informací do vytvoření kompromitujících materiálů investovali demokraté a lidé z okruhu Clintonové nemalé finanční prostředky. Aktuálně však demokratům nakloněný mediální mainstream žije z obvinění Manaforta, který desítky let úzce spolupracuje s Republikánskou stranou.

Trumpův tým si je ostatně tohoto dvojího metru ze strany médií vědom. Personální šéf Bílého domu John Kelly se nechal v rozhovoru pro Fox News slyšet, že by měla být ustanovena speciální vyšetřovací komise, jež by prozkoumala okolnosti, za kterých byl odsouhlasen prodej uranové společnosti ruské straně, a také záležitosti spojené se shromažďováním kompromitujících materiálů na Donalda Trumpa. „Je třeba, aby se na ty věci podíval nějaký nezávislý expert. Americký lid má právo znát celé pozadí těchto dvou podezřelých záležitostí,“ uvedl Kelly.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…