Bitva o Opencard pokračuje. Na řadu přišel další úřad

19.05.2015 12:41

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) se začal zabývat podnětem Hlavního města Prahy k šetření kvůli možnému zneužití dominantního postavení na trhu společností eMoneyServices, s.r.o. (EMS). Úřad o tom informoval advokátní kancelář Rowan Legal, která Prahu v této věci zastupuje.

Bitva o Opencard pokračuje. Na řadu přišel další úřad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Terminál pro nahrávání zakoupených kupónů do Opencard

Současně si ÚOHS vyžádal některé doplňující informace a podklady, které mu hlavní město v požadované lhůtě samozřejmě poskytne.

„Zneužití dominantního postavení spatřujeme zejména ve vynucování nepřiměřených cenových podmínek. Společnost EMS vyžaduje za plnění dle smlouvy na údržbu a podporu Pražského centra kartových služeb cenu znatelně vyšší, než je cena stanovaná posudkem společnosti KPMG jakožto cena obvyklá za dané plnění. Jako další forma zneužití dominantního postavení by mohlo být posouzeno podmiňování uzavření smlouvy o údržbě a podpoře systému kartového centra současným vypořádáním jiných právních vztahů,“ uvedla pražská primátorka Adriana Krnáčová.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…