Blažek z ODS se možná dostal do střetu zájmů. Stáhl žalobu na soudce

10.11.2012 21:39

Podle organizace Transparency International se ministr spravedlnosti Pavel Blažek možná dostal do střetu zájmů. Stáhl totiž kárnou žalobu na Jana Kozáka, místopředsedu krajského soudu v Brně.

Blažek z ODS se možná dostal do střetu zájmů. Stáhl žalobu na soudce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Blažek na kongresu ODS

Kárnou žalobu na soudce Jana Kozáka podal ještě na začátku tohoto roku exministr Jiří Pospíšil. Vadily mu totiž průtahy v insolvenčním řízení. Nynější ministr Pavel Blažek ale žalobu stáhl, což může být podle Tranparency International střet zájmů. O události informovala ČT.

Blažek totiž u soudu v Brně kdysi působil jako konkurzní správce a vydělal miliony korun na konkurzech, které mu právě Kozák přidělil. Stažení žaloby na Kozáka ale ministr vysvětluje jinak – soudce prý v podrobném vyjádření zdůvodnil svůj postup.

Kozák přitom kdysi Blažkovi přiděloval případy jihomoravských firem, přičemž za zpeněžená majetku jedné z nich dostal přes 6,5 milionu. "To je všechno deset a více let, z hlavy si to opravdu nepamatuji," vysvětloval televizi. "Jsem úplně stejně ve střetu zájmů, jako kdybych to řízení vedl proti němu. To je po právní stránce úplně to samé," dodal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…