Blbeček Klaus a ten jeho smrad z ODS! Zakrslík z Kremlu, udeřila Zdena Mašínová. A pak přišla odpověď

29.01.2019 9:55

Dcera národního hrdiny generálmajora Josefa Mašína Zdena Mašínová se rozhovořila pro magazín Reflex. Mimo jiné zavzpomínala na svého otce, ale také pohovořila o současnosti. A padlo i spojení „zakrslík v Kremlu“.

Blbeček Klaus a ten jeho smrad z ODS! Zakrslík z Kremlu, udeřila Zdena Mašínová. A pak přišla odpověď
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdena Mašínová

„Otec odešel do ilegality se souhlasem matky, jež na sebe vzala celou tíhu starosti o tři nezletilé děti. Bylo to tím těžší, že já měla od narození postižení pohybu dolních končetin. Gestapo provádělo téměř denně noční přepady bytu a vše skončilo jednou příkazem k vystěhování z Prahy do 24 hodin,“ zavzpomínala mimo jiné Mašínová.

Anketa

Žaluje Jaromír Soukup Noru Fridrichovou a ředitele ČT Dvořáka oprávněně?

92%
8%
hlasovalo: 9893 lidí

A zavzpomínala také na období, kdy jí bylo 20 let a její bratři odcházeli. Ona sama o jejich plánech neměla potuchy. „Já už byla v Olomouci a s Josefem jsem se setkala naposledy někdy v roce 1953. Začátkem října pak volala maminka, že má starost. Svobodná Evropa totiž hlásila, že z Polska přechází za velmi dramatických okolností asi šedesátičlenná skupina přes Československo a východní Německo na Západ. Já netušila, kolik lidí s bratry šlo, ale i tak jsem věděla jistě, že jsou to oni,“ poznamenala žena, že zůstala v republice. A to přestože to, co zažila s maminkou, bylo strašné.

„Maminka byla v kriminále a my dostaly právo návštěvy těsně před její smrtí, kdy už téměř nemohla mluvit. Když jsem se k ní naklonila, pošeptala mi jméno spoluvězeňkyně – Antonie Dvořáková – s tím, že ta jí moc pomohla a že pomůže i nám. My jsme na tom s babičkou byly hmotně velmi špatně, ona už nemohla pracovat a já směla dělat jen pomocné laboratorní práce. Jenže nakonec se ukázalo, že ta osoba byla konfidentka nasazená na maminku už v kriminále! Po maminčině smrti začala navštěvovat i nás a tahala z babičky peníze. Nebyla jediná, kdo na mě byl nasazen, ale tuhle se mi podařilo krásně dekonspirovat,“ podotkla Mašínová.
 
Závěrem se pak rozhovořila o roku 1969, který pro ni byl zlomový a byl podle jejích slov zásadním zlomem charakteru naší společnosti. A samozřejmě nechyběla ani slova o současnosti, kdy si Mašínová myslí, že současná vlna útoků na evropskou jednotu a tlak na vystoupení země z EU a NATO je součástí renesance komunismu a extremistických sil. „Jsou vychytralí – včetně toho zakrslíka v Kremlu. A docela se jim to daří! Systém ‚rozděl a panuj‘, podle něhož řada blbečků, Klaus i jiní vychytralí, kteří z toho mají, na tu notu hrají a rozbíjejí s tím jeho smradem i ODS. Důležité jsou sdělovací prostředky! Zpravodajství je zbytečně dlouhé a člověk na konci ani neví, co bylo na začátku. Alespoň tištěné se zatím udržuje, člověk má i tady výhrady, ale zaplať bůh! Jen je nutné ten stav hlídat. A to všechno je na mladé generaci!“ uzavřela.

„Opět jsem četl dlouhý rozhovor se sestrou Ctirada a Josefa Mašínových. Škoda jen, že zároveň nevyšel rozhovor se Stanislavem Rošickým, synem účetního Josefa Rošického, kterého Josef Mašín (spolu s Václavem Švejdou) zavraždili při přepadení vozu Kovolisu Hedvikov, vezoucího mzdy pro zaměstnance. Byla by to velmi žádoucí a poučná konfrontace...” poznamenal k rozhovoru exposlanec ODS Miroslav Macek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…