Bobošíková chce omluvu od slovenského ministra kvůli Rytířovu titulu

03.07.2012 16:28

Strana Jany Bobošíkové Suverenita žádá omluvu od slovenského ministra vnitra Roberta Kaliňáka. Ten zpochybnil platnost titulu členka strany Jana Rytíře, jelikož jej získal na slovenské škole, ve které byl zatčen rektor a zpochybněny platnosti některých absolventských prací.

Bobošíková chce omluvu od slovenského ministra kvůli Rytířovu titulu
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Jana Bobošíková rozhodně nemá pocit, že její generace vyrostla na nezdravých potravinách

„Suverenita musí opětovně odmítnout pokus zpochybnit vědecký titul Jana Rytíře. Skutečnost, že pod obhajobu jeho disertační práce se podepsal i někdo, kdo se jí nezúčastnil, vypovídá něco o poměrech na příslušné škole, ale nic o jednání JUDr. Rytíře samotného,“ píše se v prohlášení.

Suverenita zdůrazňuje, že Rytíř svou práci řádně vypracoval i obájil a to, koho bude mít v komisi, rozhodně ovlivnit nemohl. Podle strany má také právník dlouhou praxi, tudíž od nikoho opisovat nemusel.

„Žádáme ministra Kaliňáka, aby svou aktivitou pomohl zamést před prahem slovenského školství, a nikoli, aby napadal studenty, kteří řádně a poctivě studovali, a jako v případě JUDr. Rytíře, získali akademický titul Ph.D. Slovenský ministr vnitra by se měl JUDr. Janu Rytířovi omluvit a soustředit se na ty, kdo v souvislosti s uplatňovanými postupy na této školy porušili zákon,“ zastává se Suverenita svého člena.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…