Bobošíková žádá o audienci u KSČM. Chce představit svou prezidentskou vizi

19.12.2012 13:28

Kandidátka na prezidentku Jana Bobošíková by ráda představila komunistům svou prezidentskou vizi. V otevřeném dopise KSČM připomíná, že za stranu již jednou kandidovala v prezidentské volbě a shodují se v pohledu na Evropskou unii, jadernou energetiku, či potřebu těžby dalších energetických surovin.

Bobošíková žádá o audienci u KSČM. Chce představit svou prezidentskou vizi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková se nakonec mezi kandidáty na prezidenta dostala.

Prezidenta si čeští občané zvolí příští rok vůbec poprvé sami v přímé volbě. Řada kandidátů přesto touží oslovit i politické strany a snad tím získat podporu jejich stoupenců. Poměrně velký zájem je především o komunisty. Na jejich dveře již zaklepal kandidát ČSSD Jiří Dienstbier (ČSSD), čestný předseda SPOZ Miloš Zeman a teď se k tomu chystá i Jana Bobošíková. V otevřeném dopise vedení KSČM žádá, zda by mohla straníkům předložit ke zvážení svou vizi prezidentství.

Pohledy na EU, jádro i Benešovy dekrety

„Obracím se na Vás s plným vědomím toho, že v našich politických názorech existují zásadní rozdíly, které nebudu a nechci zamlčovat. Nejsem, na rozdíl od Vás, stoupencem kolektivismu, významné role státu v ekonomice, ani vysoké úrovně přerozdělování vytvořeného bohatství. Jsem stoupencem individualismu a soukromého vlastnictví, tržního hospodářství a sociální pomoci pouze těm, kteří si z důvodu věku nebo zdravotního stavu nemohou pomoci sami. Zjednodušeně řečeno nejsem levicový politik, i když zejména v pojetí sociálního zabezpečení občanů nejsou rozdíly mezi námi nijak propastné," píše Bobošíková.

Na druhé straně zdůrazňuje skutečnost, že si s komunisty rozumí především v otázkách zahraniční politiky, na prvním místě v pohledu na EU. Další styčnou plochu představuje kritický pohled na požadavky sudetských Němců. Blízko stojí také v otázce jaderné energetiky či těžby energetických surovin.

V závěru otevřeného dopisu pak Bobošíková připomíná, že za KSČM kandidovala na prezidentku již v roce 2008 a dnes vytrvale opakuje, že nehodlá KSČM ostrakizovat. Stranu uznává jako svébytnou politickou sílu, kterou podporuje přibližně patnáct procent voličů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…