Boj o končícího šéfa ČRo Vltava pokračuje. Je zde otevřený dopis

15.12.2018 10:21

„Jako členové odborů Českého rozhlasu jsme právě poslali otevřený dopis vedení ROZO, ve kterém ho vyzýváme k větší aktivitě ve věci neprodloužení smlouvy Petra Fischera,“ uvedl na svém twitterovém účtu Jiří Špičák.

Boj o končícího šéfa ČRo Vltava pokračuje. Je zde otevřený dopis
Foto: screen: FCB
Popisek: Petr Fischer

„Jako členové ROZO vyzýváme vedení odborů, aby se jasně a jednoznačně postavilo za šéfredaktora Českého rozhlasu Vltava Petra Fischera. Zastáváme názor, že neprodloužení jeho smlouvy je aktem osobní msty generálního ředitele Reného Zavorala a fakt, že se Petr Fischer o neprodloužení dozvěděl pouhé tři týdny před jejím vypršením, je jasnou zprávou o nekoncepčnosti vedení Českého rozhlasu,“ píše se v otevřeném dopisu. 

„Rovněž se ohrazujeme proti manipulacím, které Český rozhlas prostřednictvím mluvčího Jiřího Hošny zveřejnil v oficiálním vyjádření. V něm vedení vyčítá Fischerovi pokles poslechovosti a argumentuje čísly z roku 2013. Fischer přitom nastoupil na svoji pozici v prosinci roku 2016, za jeho vedení stoupala poslechovost, rostla návštěvnost webu a zvyšovala se i prestiž celé stanice,“ podotýká se dále. Důkazem je podle signatářů i iniciativa Za otevřenou Vltavu, do které se zapojilo několik stovek respektovaných osobností českého kulturního a společenského života. 

„Společně s nepromyšlenou optimalizací, kvůli níž musí stanice řešit nedostatek pracovníků pomocí švarcsystému, jde o další jasný krok směrem k popření nezávislosti instituce. Ta ze své podstaty bez nezávislosti na politické situaci nemůže existovat ke prospěchu všech obyvatel České republiky. Odbory a jejich členové by měli být v nesouhlasu se sérií nekoncepčních změn hlasitější a rezolutnější,“ uzavírají signatáři dopisu. 

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…